HPG: Cîlo şehîtlerini saygıyla anıyoruz!

Cilo'da 2015 yılında şehit düşen 3 gerillayı saygıyla anan HPG, "kahraman şehitlerimizi mücadelemizi büyüterek yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“13 Ekim 2015 günü Cîlo’ya bağlı Şehit Aziz Tepesinde düşman askerlerine yönelik gerçekleştirilen başarılı eylemden sonra yapılan geri çekilme sırasında gerçekleşen bombardımanlarda Amed, Bahoz ve Brûsk yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amed Rojhilat
Adı Soyadı: Seccad Mesihanefes
Doğum Yeri: Urmiye
Anne – Baba Adı: Xecîce – Ferhat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ekim 2015 / Cîlo

 

Kod Adı: Bahoz Çatak
Adı Soyadı: Erdal Şakar
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Heybet – İsmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ekim 2015 / Cîlo

 

Kod Adı: Brûsk Armanc
Adı Soyadı: Kenan Ay
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Ganimay – Vasıf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ekim 2015 / Cîlo

 

AMED ROJHILAT

 

Amed yoldaşımız Rojhilat’ê Kurdistan’ın Urmiye kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve yurtsever bilincin hakim olduğu bir çevrede şekillenmiştir. Daha küçük yaşta ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kaldığı için işgalcilerin Kürt halkına reva gördüğü kölece yaşamı sorgulamaya başlamıştır. Amed yoldaşımız, kısa sürede işgalci devletlerin gerçeğini bilince çıkararak mücadeleye başlamıştır. Genç yaşta mücadele içerisine giren Amed yoldaşımız, her geçen gün yetkinleşmiş ve mücadeleyi yükseltmek için büyük bir çaba içerisine girmiştir. İşgale son vermenin ve Kürdistan’ı özgürleştirmenin yegane mücadele yolunun gerilla direnişinden geçtiği hakikatine ulaşan Amed yoldaşımız, 2007 yılında gerilla saflarına katılarak mücadele maratonunda yeni bir sayfa açmayı bilmiştir.

Tüm yaşamında emeğiyle var olmuş ve her anını emekle, mücadeleyle geçiren Amed yoldaşımız; gerillaya katıldığı günden itibaren Kürdistan özgürlüğü için büyük emek ve mücadelenin sembolü olmuştur. Büyük bir tutkuyla Kürdistan dağlarında direnişi yükselterek, mazlum halkımıza reva görülen kölece yaşama son vermek ve özgür bir yaşam kurma hayalinden bir an bile vazgeçmemiştir. Hakikate olan inancı ve arayışını her zaman sürdürmüş ve bir hakikat savaşçısı olmuştur. Kadim Kürt kültürünü ve Apocu yaşam felsefesini büyük bir ustalıkla birleştiren ve mücadele sahasında pratikleştiren Amed yoldaşımız, direniş cephesindeki performansıyla da yetkin bir Apocu militan olarak öncülük etmeyi başarmıştır. Kürdistan’ın birçok bölgesinde emek harcamış ve her zaman en ön cephede direnişe öncülük etmiştir. Amed yoldaşımız, büyük bir çaba ve emek ile uğrunda mücadele ettiği ve kanının son damlasına kadar büyük bir inanç ile direndiği, Kürt halkın özgürlük mücadelesinin mücadele perspektifi olacaktır.

BAHOZ ÇATAK

Wan’ın Şax ilçesinde yurtsever ve geleneklerine bağlı bir ailede dünyaya gelen Bahoz yoldaşımız, daha çocuk yaşlarda bölgede olan gerillalarımız aracılığıyla partimiz PKK ile tanışmıştır. Okul yıllarında soykırımcı Türk devletinin gerçek yüzünü yakından tanıyan Bahoz yoldaşımız, halkımıza uygulanan soykırım uygulamalarına karşı mücadelenin elzem olduğu kanaatine ulaşmıştır. Her türlü haklarından mahrum bırakılan ve ülkesi işgal edilerek sömürülen bir halkın ancak çetin bir direnişle ve büyük bedeller ödeyerek özgürlüğüne kavuşacağını bilince çıkararak 2013 yılında yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir.

Çocuk yaşlarda ilk gördüğü gerillalarımızın yaşam tarzı ve yoldaşlık ilişkilerinden etkilenen Bahoz yoldaşımız, tüm eğitim süreçlerinde kendisinde yaratmış olduğu değişim ile çocukluk hayalini adım adım hayata geçirmeyi bilmiştir. Yetkin, fedai bir Apocu militan olma hayalinin büyük bir çaba gerektirdiğinin farkında olan Bahoz yoldaşımız, idealini gerçekleştirmek için büyük bir emek harcamıştır. Kısa sürede yetkin bir gerilla olarak savaş sahasında iz bırakan Bahoz yoldaşımız, aldığı ideolojik ve askeri eğitimlerle kendisini donatarak sahada ustaca bir pratik sergilemeyi başarmıştır. Mütevazı ve atılgan kişiliği ile bilinen Bahoz yoldaşımız, düşmana olan kinini direniş cephesindeki üstün performansı ile bütünleştirerek işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Bahoz yoldaşımız, emeği ve mücadeledeki azmi ile her zaman fedai Apocu militan sembolü olarak mücadelemizde yaşayacak ve yolumuzu aydınlatan meşale olacaktır.

BRÛSK ARMANC

Amed’te yurtsever bir ailede dünyaya gelen Brûsk yoldaşımız, daha çocuk yaşlarda işgalci Türk devletin ayrımcı uygulamalarına maruz kalmıştır. Asi ve isyankar bir kişiliğe sahip olan Brûsk yoldaşımız, yapılan haksızlıklara karşı hiçbir zaman sessiz kalmamıştır. Gençlik yıllarına kadar soykırımcı Türk devletine karşı mücadele içerisinde olmuştur, 2014 yılında gerilla saflarına katılarak mücadelesini yeni ve çetin bir seviyeye çıkarmıştır.

Her zaman güler yüzlü, büyük bir coşku ile çalışmalara katılan Brûsk yoldaşımız, Amed’in asi ve isyankar özelliklerini kendi kişiliğinde somutlaştırmıştır. Soykırımcı Türk devletine karşı olan büyük öfkesi nedeniyle yetkin bir gerilla olmak istemiş ve bunun için olağanüstü bir çabanın sahibi olmuştur. Bu temelde tüm eğitim süreçlerine üstün bir başarı göstererek katılmayı bilmiştir. Temel eğitim sürecinden sonra Zagrosların en zorlu alanlarına gitmek istemiş ve bunun için çok ısrarcı olmuştur. Her an kendisini yeniden yaratmayı bilen Brûsk yoldaşımız, yetkin ve profesyonel bir gerilla olma çabasından bir an bile vazgeçmemiştir. Büyük bir emekle yetkinleşen ve mütevazı kişiliğiyle tüm yoldaşların gönlünde taht kuran Brûsk yoldaşımız, soykırımcı Türk devletine karşı mücadelede en ön cephede savaşmıştır. An be an Apocu fedai bir tarzla mücadele eden ve en zorlu alanlarda büyük bir fedakarlık ve emekle direniş cephesinde yer alan Brûsk yoldaşımız, her zaman Zagrosların kahramanları arasında anılacaktır.

Soykırımcı TC devletinin halkımıza ve Hareketimize yönelik gerçekleştirmek istediği Çöktürme Planına karşı fedaice savaşarak düşmanın planlarını başlamadan yenilgiye uğratan Amed, Bahoz ve Brûsk yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizi mücadelemizi büyüterek yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”