HPG Dersim Saha Komutanlığı'ndan uyarı

Faşist AKP-MHP'nin Kürdistan halkı ve coğrafyası üzerinde yürüttüğü soykırım saldırılarına dikkkat çeken Dersim Saha Komutanlığı, tüm askeri alanların hedefleri olduğunu belirtti. Komutanlık, sivilleri askeri alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

HPG Dersim Saha Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Sömürgeci faşist TC rejiminin halkımıza karşı yürüttüğü soykırım savaşına karşı halkımız ve hareketimiz büyük ve onurlu bir direniş vermektedir. Faşist AKP-MHP ittifakı topyekün bir savaşla Kürdistan halkı ve coğrafyası üzerinde bir soykırım hareketi başlatmıştır. Dersim coğrafyasında uzun yıllardan beri yürütülen doğa katliamı da son yıllarda hız kazanmıştır. Düşman Dersim’i yeniden işgal planını baraj, kalekol, kule ve yol yapımıyla yürütmektedir. Yüz yıllarca Dersim halkını zalimlerden korumuş bu coğrafyayı bir yandan savunmasız hale getirmek ve bir yandan yıllarca yaptıkları büyük katliamların izini silip suçlarını örtmek istemektedir. Binlerce mezarsız Dersim evladının kemiklerinin bulunduğu bu coğrafyada soykırımcılar, yeniden işgal planıyla katliamlarını ebedîleştirmek istemektir. Tarihi bir direnişin verildiği bu süreçte, Dersim halkı düşmanın bu politikalarına karşı duyarlı olmalı; kalekol, yol, baraj inşaatı yapımı ve ticaret adı altında erzak ve lojistik taşıyarak bu soykırımların bir parçası olmamalıdır. Bu soykırım ve işgalcilerden hesap sormak boynumuzun borcudur. Faşist rejimin tüm askeri alanları hedefimiz kapsamındadır. Halkımızın ve sivillerin zarar görmemesi için hiçbir şekilde düşmanla bir araya gelmemeli ve askeri alanlardan uzak durmalıdır. Aksi takdirde oluşabilecek zararlardan biz sorumlu değiliz.

Yakın geçmişte Dersim’de işgalci rejimin valisi dağ keçilerini avlanmasını ihale yoluyla satması sömürgeci rejimin yüzyıllardan beri Dersim halkı ve coğrafyası üzerinde yürüttüğü soykırımın bir parçasıdır. Halkımızın tüm kutsallarına saldıran faşist rejim, Dersim’in kutsal doğasına saldırmayı bir rant haline getirerek dağ keçileri gibi halkımızca manevi değeri büyük ve Dersim doğası açısında büyük yeri olan dağ keçilerinin avlanmasıyla bir yandan doğa katliamı ve bir yandan da avcı adı altında kontra faaliyetler yürütmeyi hedeflemektedir. Avcı adı altında gerilla alanlarını deşifre etmeye yönelik geliştirilen bu kontra faaliyetlerine karşı tavırsız kalmayacağımız bilinmelidir. Halkımız bu politikalara karşı duyarlı olmalı ve alet olmamalıdır.”