HPG gerillası Argeş Engizek Paris’te anıldı
Kasım 2014’te Şengal’de yaşamını yitiren HPG gerillası Argeş Engizek’in (Başar Alagöz Gümüş) ailesinin katılımıyla Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir anma etkinliği düzenlendi.
Kasım 2014’te Şengal’de yaşamını yitiren HPG gerillası Argeş Engizek’in (Başar Alagöz Gümüş) ailesinin katılımıyla Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir anma etkinliği düzenlendi.
Kasım 2014’te Şengal’de yaşamını yitiren HPG gerillası Argeş Engizek’in (Başar Alagöz Gümüş) ailesinin katılımıyla Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir anma etkinliği düzenlendi. Anmaya Alagöz ailesi ve arkadaşları yoğun bir şekilde katıldı.
Etkinlik Saat 12:30’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde saygı ile başladı. Şehit Aile Kurumu temsilcisi Celil Akdoğan, Alagöz ailesi adına Hacı Alagöz, Avrupa Kürt Kadın Hareketi’den Zozan Serhat divanda yer aldı. Zozan Serhat, kendisinin de yakından tanıdığı Argeş Engizek’i anlatarak konuşmasına başladı. Argeş’in kişiliği, mücadele ve önderliğine tutkusunu anlatan Serhat’ın konuşmasından sonra sözü Hacı Alagöz aldı.
“Argeş arkadaş gerillaya katıldığında henüz 17 yaşındaydı. Katılım için erken bir yaş olduğu düşünülebilir ama onun yaşamını bilenler hiçte erken olmadığını bilirler. Onun tüm çocukluğu mücadelenin içinde geçti. Babasına işkence yapılarak götürüldüğünde o henüz 5 yaşındaydı” diyen Alagöz, Argeş Engizek’in gençlik yıllarını anlattı.
“Abisi Muğla’da askerde 3 mermi ile infaz edilip intihar etti denildiğinde Argeş 9 yaşındaydı. Her cezaevi ziyaretinde büyüyünce gerilla olacağım ve hepinizin intikamını alacağım diyordu. Yayvan otlatırken dolaştığı dağların her yamacına PKK ve Apo yazıyordu. O gerilla olmadı gerilla doğdu” şeklinde yapılan konuşmadan sonra bu kez sözü Şehit Aile Kurumu adına Celil Akdoğan aldı.
Akdoğan, “Şehitler mücadelemizde önemli bir yere sahip. Onların anısına bağlı kalmak, onların yolunu mücadele ile bütünleştirmek gerekiyor” diye konuştu.
Anma etkinliğinde HPG Şengal Komutanlığının Argeş Engizek’in ailesine gönderdiği mektup da okundu.
HPG Komutanlığı mektupta, Argeş Engizek’in mücadelesi ve pratiği konusunda bilgi verirken aynı zamanda Şengal’de nasıl ve hangi koşullarda yaşamını yitirdiği anlatıldı.
Anma etkinliği Argeş Engizek anısına hazırlanan bir sinevizyon gösterimiyle son buldu.