HPG: Her zaman zafere giden yolumuzu aydınlatacaklar

Zap’a yönelik 2018'de düzenlenen hava saldırısında şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, “Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, Apocu fedai ruhla ve büyük bir coşkuyla sergiledikleri kahramanlık örnekleriyle zafere giden yolumuzu aydınlatacaklardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ta şehit düşen 2 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

“17 Nisan 2018 günü işgalci Türk devleti tarafından Zap eyaletine yapılan hava saldırıları sonucu Cilo ve Mahir yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Cilo ve Mahir yoldaşlarımız her biri yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve özgürlük mücadelesinde şehitleri olan, değerlerine bağlı mücadeleci bir çevrede şekillenmişlerdir. İşgalci Türk devletinin tüm baskılarına ve göçertme politikalarına karşı hiçbir zaman boyun eğmeyerek faşist zihniyete karşı her zaman mücadele içerisinde olan bir coğrafyanın kültürüyle bezenmişlerdir. Bu direnişçi kültürle şekillenen Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, işgalci ve soykırımcı Türk devletin katliamcı uygulamalarına yakından tanıklık etmiş ve radikal bir karar alarak gerilla saflarına katılmışlardır. Sürekli bir gelişim halinde olan ve Önder Apo’nun ideolojisinde derinleşmeyi esas alan yoldaşlarımız, bağrında yetiştikleri direnişçi kültür ile Önderlik felsefesini birleştirerek yetkin, profesyonel ve Apocu fedai ruhla donanmış bir militan kişiliğini ortaya çıkarmışlardır.

Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, Zagroslar’da öncü bir pratiğin sahibi olmuş ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer almışlardır. Her zaman başarıya odaklanmış ve tüm görevlerine büyük bir hassasiyetle yaklaşan Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, tüm gerilla pratiklerinde üstlendikleri tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarı ve özveriyle yerine getirmeyi bilmişlerdir. Öncülük ve Apocu militan görevlerinin bilincinde olan yoldaşlarımız, her zaman büyük bir sorumlulukla görevlere yaklaşmış ve buna göre Önderlik felsefesinde derinleşerek gerek pratik çalışmalarda, gerek eğitim süreçlerinde sürekli gelişim halinde olmuşlardır. 2017 yılında Zap Eyaleti’ne karşı geliştirilmek istenen işgal harekâtına karşı tarihi bir direniş sergilenmiş ve işgalci TC ordusu Qela Bedewê alanından çekilmek zorunda kalmıştı. Bu tarihi süreçte Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, büyük bir emeğin sahibi olmuş ve gerçekleşen tüm eylemlerde aktif yer alarak düşmana göz açtırmamışlardır. İşgalci Türk devleti korkakça ve çaresizce sarıldığı savaş tekniğine rağmen kahraman yoldaşlarımızın yaratıcı eylemlerini engelleyememiş ve ağır darbelerden kurtulamamıştır. Son olarak 2018 yılı bahar aylarında işgalcilere ağır darbelerin vurulduğu birçok eyleme öncülük eden Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, 17 Nisan 2018 günü gerçekleşen bir eylemden sonra yaşanan bombardımanlarda şehadete ulaşmışlardır. Cilo ve Mahir yoldaşlarımız, Apocu fedai ruhla ve büyük bir coşkuyla sergiledikleri kahramanlık örnekleriyle zafere giden yolumuzu aydınlatacak ve Zagros kahramanları olarak her zaman anılacaklardır.

Bu temelde başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”