HPG: Sadık Bilen ile bir ilgimiz bulunmamaktadır
HPG: Sadık Bilen ile bir ilgimiz bulunmamaktadır
HPG: Sadık Bilen ile bir ilgimiz bulunmamaktadır
HPG, eski korucu Sıddık Bilen’in kaybolması ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Sıddık Bilen, Berwari’ye bağlı Heşet (Belenoluk) Jandarma Karakolu yakınlarında 15 gün önce kaybolmuştu.
HPG Basın İrtibat Bürosu (BİM) yaptığı açıklamada (Siirt) Berwarî (Pervari) ilçesine bağlı Hosyan (Doğan) köyünde ikamet eden ve 15 gün önce Berwarî’ye bağlı Heşet (Belenoluk) Jandarma Karakolu yakınlarında kaybolan Sıddık Bilen ile bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.
HPG BİM açıklamasında “Siirt Berwari’ye bağlı bağlı Osyan köyünden olan Sıdık Bilen adlı gencin kaybolması ile hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır” denildi.
4 çocuk babası Sıddık Bilen 15 gün önce köyünden Wan’ın (Van) Şax (Çatak) ilçesine giderken 2 arkadaşı ile bindiği minibüste Berwarî’ye bağlı Heşet Jandarma Karakolu’na yaklaşık 50 metre kala kurulan askeri noktayı fark etmesi üzerine araçtan inmiş ve kendisinden bir daha haber alınmamıştı. Daha önceden kesinleşmiş 5 yıllık hapis cezası olmasından dolayı o noktada inen ve kontrol noktasını arkadan dolaşmak isteyen Bilen’den bir daha haber alınamamıştı.
Bilen’in kaybolmasının ardından Belenoluk Jandarma Karakolu’na ve Pervari Savcılığı’na başvuran yakınları, Berwarî’ye bağlı, yaklaşık 8 köyü Wan ve Şirnex’ten (Şırnak) gelen yaklaşık 400 kişi ile birlikte Bilen’i aramış, ama tüm aramalara rağmen her hangi bir ize rastlanamamıştı.
Pervari Kaymakamlığı da konu hakkında soruşturma başlattı. Heyet adına açıklama yapan Bilen’in akrabası BDP Hilal Beldesi Başkanı Orhan Kara, yaptıkları tüm aramalara rağmen kendisinden herhangi bir haber alamadıklarını söyledi.