HPG şehit düşen üç gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Eylül ayı sonu ve Ekim ayı başında Siirt ve Şırnak’ta hayatını kaybeden üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre, gerillalardan biri Siirt’te, ikisi ise Şırnak’ta çatışmalar sonucunda hayatını kaybetti.

“2 Ekim tarihli açıklamamızda, 28 Eylül günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Qelanis alanında gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 1 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlatan HPG-BİM, sözkonusu gerillanın kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Berhem Garzan
Adı Soyadı: Osman Ekinci
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Firyaz – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2019 / Siirt

Aynı açıklamada, “3 Ekim tarihli açıklamamızda, 1 Ekim günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Cudi bölgesine bağlı Gundikremo alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışmalar yaşandığını ve bu çatışmalarda 2 arkadaşımızın şehit düştüğünü kamuoyu ile paylaşmıştık” denilerek, her iki gerillanın kimlik bilgileri verildi:

Kod Adı: Armanc Masiro
Adı Soyadı: Rahmi Çimen
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatım – Mehmet Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ekim 2019 / Cudi

Kod Adı: Serhat Cudi
Adı Soyadı: Mehmet Emin Buğa
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ekim 2019 / Cudi

Gerillaların mücadele yaşamına dair ifadelerin de yer aldığı açıklamada, başsağlığı dileğinde bulunuldu ve özgür yaşam ideallerinin yaratılacağı sözü verildi:

“Berhem, Armanc ve Serhat yoldaşlarımız Batman ve Şırnak’tan Kürt halkının özgürlüğü için farklı tarihlerde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Düşmana karşı hiçbir zaman boyun eğmeyen yoldaşlarımız, her koşul altında özgürlük savaşçısı olmayı başarmışlardır. Emekçi, pratikçi ve gerillacılıkta profesyonelliğe ulaşan yoldaşlarımız, düşmanın halkımız üzerinde yürütmekte olduğu soykırım savaşına karşı en ön cephede mücadele etmişlerdir. Önder Apo’nun fedai militan çizgisinde özgürlük mücadelesi veren yoldaşlarımız, Kürt halkının değerlerine sahip çıkmış ve kanlarının son damlasına kadar bunun savunucusu olmuşlardır. Her biri birer direniş abidesi olan kahraman yoldaşlarımız, faşist TC devletini işgal saldırılarına karşı fedaice savaşarak ölümsüz şehitler kervanına katılmışlardır.

Düşmana ağır darbe vurarak şehit düşen Berhem, Armanc ve Serhat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür yarınları yaratacağımızın sözünü veriyoruz.”