HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıkladı

Qaşura alanında şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Baxtiyar ve Xebat yoldaşlarımız Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın örnek militanları olarak mücadelemizde her zaman yaşatılacaklar” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“24 Ekim 2021 günü Metîna’ya bağlı Qaşûra alanında görevleri başında bulunan Baxtiyar ve Xebat yoldaşlarımız, işgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bombardımanlar sırasında şehadete ulaşmışlardır. İçerisinde bulunduğumuz tarihsel sürecin bizlere yüklediği görev ve sorumlulukların bilince olan ve buna denk bir katılım sağlayan Baxtiyar ve Xebat yoldaşlarımız Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın örnek militanları olarak mücadelemizde her zaman yaşatılacaklar.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baxtiyar Dijwar
Adı Soyadı: Serhat Tekin
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hasibe – Murat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Ekim 2021 / Metîna

 

Kod Adı: Xebat Hîmo
Adı Soyadı: Rewan Ahmet Osman
Doğum Yeri: Qamişlo
Anne – Baba Adı: Cewahîr – Ahmet Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Ekim 2021 / Metîna

 

BAXTİYAR DIJWAR

Baxtiyar yoldaşımız Hezex’în yurtsever köyü Hespist’te, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde değer yaratan bir ailede dünyaya gelmiştir. Genel olarak doğup büyüdüğü Hespist köyünün yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne bağlı bir yapıda olması ve geniş ailesinden birçok şehidin olması Baxtiyar yoldaşımızın da partimiz PKK’ye sempati duymasına neden olmuştur. Partimize duyduğu sempatiyi zamanla bilinçli bir bağlılığa dönüştüren Baxtiyar yoldaşımız tüm Kürdistan’da özgürlük devriminin mücadele ve heyecanının yaşandığı 2013 yılında gerilla saflarına katılarak halkımızın özgürlük davasında üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışmıştır.

Gerilla yaşamının bin bir emek ve bedelle yaratılan kutsal bir yaşam biçimi olduğunun farkında olan Baxtiyar yoldaşımız, bu yaşama layık olabilmek için büyük bir istek ve coşkuyla katılım sağlayarak kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Gelişiminde hiçbir zaman sınır tanımamış, sürekli yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanı içerisinde olmuştur. Bu özelliklerinden dolayı gerilla yaşamının her anına hakim olan Baxtiyar yoldaşımız öncülük düzeyine ulaşarak komutanlaşmıştır. Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın gerektirdiği uzmanlaşma eğitimlerine hayati düzeyde yaklaşmış ve profesyonel bir gerilla olmayı başarmıştır. Aynı zamanda tam bir görev militanı olan Baxtiyar yoldaşımız, ihtiyaç duyulan her alanda görev almaktan çekinmemiştir. Bu özellikleri sayesinde birçok kritik çalışmada yer almış, yoldaşlarının kendisine olan güvenlerini boşa çıkarmamıştır. Emekçi, fedakar, özlü katılımı ve yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliğiyle tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmasını başaran Baxtiyar yoldaşımız her zaman biz yoldaşlarının öncüsü olmaya devam edecektir.

 

XEBAT HÎMO

Xebat yoldaşımız Qamişlo’nun yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne onlarca değerli evladını vermiş Hîmo köyünde doğmuştur. Yaşadığı çevrenin yurtsever olması ve Rojava Devrim’nin ilk dönemlerindeki devrim heyecanı Xebat yoldaşımızı derinden etkilemiştir. Rojava halkımızda böylesi bir heyecanı yaratan Önder Apo’yu ve özgürlük gerillasını yakından tanımak ve bir parçası olabilmek için 2011 yılında gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Özlü kişiliği ile yoldaşlarını saygısını kazanmasını bilen Xebat yoldaşımız kısa sürede gerilla ve dağ yaşamına da uyum sağlamış, adeta özüne dönmüştür. Gerilla yaşamını yeniden doğuş olarak değerlendirmiş ve sistemin üzerinde yarattığı etkilerden kurtularak bu yeni yaşamıyla daha da bütünleşmiştir. Xebat yoldaşımız bir Kürdistan gerillası olarak ülkemizin farklı bölgelerinde gerillacılık faaliyeti yürüttüğü sırada Rojava Devrimi gerçekleşmiş ve bu devrim sürecinde halklarımızın yüzlerce yiğit evladı şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan bu kahramanlardan biri de Xebat yoldaşımızın kardeşi olmuştur. Halklarımızın özgür yarınları için şehadete ulaşan kardeşinin intikamını almak ve şehit yoldaşlarımıza layık olabilmek için daha nitelikli katılım sağlaması gerektiğine kanaat getiren Xebat yoldaşımız, kendisini her alanda eğitmiş ve örnek bir Apocu militan olmasını başarmıştır. İçerisinde bulunulan sürecin bizlere yüklediği sorumlulukların farkında olmuş, herkesin daha fazla elini taşın altına koyması gerektiğine inanmıştır. Bunun da komutanlıktan geçtiğinin farkında olmuş ve bu öncülük görevini üstlenmekten geri durmamıştır. Xebat yoldaşımız son olarak bulunduğu Metîna alanında da emekçi ve dürüst katılımıyla birçok önemli görevi başarıyla yerine getirerek şehitler kervanına katılmıştır.

Binlerce yiğit evladını ülkemiz Kürdistan’ın özgürlüğü için tereddütsüz bir şekilde feda eden Şirnex ve Qamişlo halkımız yurtseverlik görevlerini bu süreçte de yerine getirmiş ve Baxtiyar ile Xebat yoldaşlarımızı da özgürlük saflarına göndermişlerdir. Halkımızın kendilerinden beklentileri olan “Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’’ amacı doğrultusunda savaşan ve şehit düşen Baxtiyar ve Xebat yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”