Hukuk örgütleri: Kürt halkını savunmaya devam edeceğiz

ÖHD’li avukatların gözaltına alınmasını Çağlayan Adliyesi önünde protesto eden hukuk örgütleri, "Hiçbir güç bizi susturamaz. Safımız işçilerin, ezilenlerin, Kürt halkının yanıdır" dedi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) öncülüğünde bir araya gelen hukuk örgütleri, Bursa’da yapılan operasyonda meslektaşlarının gözaltına alınmasını Çağlayan Adliyesi önünde protesto etti. Polis ablukası altında yapılan açıklamada, "Savunma biat etmeyecek” yazılı pankart açıldı. Sık sık, “Bijî berxwedana ÖHD”, “Devrimci avukatlar onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı eylemde, ortak açıklama ÖHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Ayşe Acinikli tarafından okundu.

'BU SALDIRI KÜRT HALKINADIR'

Acinikli, Amed'den sonra Bursa'da da avukatlar Cahit Kırkazak, Mehmet Deniz Büyük ve İbrahim Korhan’ın 25 Kasım’da yapılan gece baskınıyla gözaltına alındığını hatırlattı. Bugün “yargı reformu" diyenlerin muhaliflere ve onların avukatlarına saldırmaya devam ettiğini belirten Acinikli, ÖHD’liler şahsında yapılan bu siyasi kırım operasyonunun avukatlık mesleğine bir saldırı olduğu gibi, Kürt halkının savunma hakkına da saldırı niteliğinde olduğunun altını çizdi.

'SAFIMIZ İŞÇİLERİN VE EZİLEN HALKLARIN YANIDIR'

"Savunma olarak bugüne kadar hiçbir yargı sopası ile iktidarın gölgesine girmedik. Biat etmedik, müvekkillerimizin savunma hakkına sahip çıktık” vurgusunda bulunan Acinikli, şunları kaydetti:

“Bizler işçilerin, ezilenlerin, Kürt halkının avukatları olarak avukatlık pratiğimizden bir adım geriye atmadık. Atmayacağız. İktidarın saldırı ve sindirme politikalarına boyun eğmedik.

Korku imparatorluğuna dönüştürülen ülke hakikati karşısında safımız işçi sınıfının, emekçilerin, ezilen halkların, Kürt halkının saflarıdır. 4 yıl önce KHK’larla derneklerimizi kapatıp mücadelemizi mühürlemeye çalışanlara karşı nasıl boyun eğmediysek, bugün gözaltı, tutuklama tehdidiyle de hiçbir güç bizi susturamaz. Biz sistemin uslu çocukları olmadık, olmayacağız."