Irak hükümetinden Türkiye’ye uyarı

Irak: Türkiye’nin Irak topraklarını Suriye toprakları gibi kullanmasını kabul etmeyeceğiz.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin DAİŞ ile mücadelede Irak topraklarını Suriye toprakları gibi kullanmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Caferi Türk devlet yetkilileriyle gerçekleştirmiş oldukları toplantıya da dikkat çekti.  Venezüella’da gerçekleştirilen uluslararası bir toplantıda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir araya geldiğine açıklık getiren Irak Dışişleri Bakanı, toplantıda Bağdat ve Ankara arasında yaşanan sorunların görüşüldüğünü kaydetti. 

Açıklamada gerçekleştirilen toplantıda Caferi’nin DAİŞ ile mücadelede Türkiye’nin Irak topraklarını Suriye toprakları gibi kullanmasını asla kabul etmeyeceklerini aktardığı belirtildi.

Irak Dışişleri Bakanı Caferi’nin Türkiye’nin askerlerini Musul’un Başika bölgesinden de çekmesini istediğine yer verdi.