Irkçı katliama karşı öz savunma ve birlik çağrısı

DKP/Birlik ve TKP-ML, Konya'daki ırkçı katliama karşı öz savunma ve birleşik mücadele çağrısı yaptı.

DKP/Birlik ve TKP-ML, Konya'daki ırkçı katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DKP/Birlik, "Konya’da 7 kişilik Kürt aile AKP-MHP iktidarının denetimindeki faşist katillerce hunharca katledilmiş ve evleri yakılmıştır. Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Zulmün, alçaklığın, katliamların uzanmadığı alan, kan dökmediği bir gün yoktur. Kürtlerin artık evlerinde de can güvenliği yoktur. Kürtlerin can güvenliği olmayan bir toplumda, hiçbir muhalifin can güvenliğinden bahsedilemez" dedi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Savaş çeteleri kapımıza geldiğinde onları sözle, insanlık nasihatıyla durduramayız. Konya’da yaşadık: Onlar kapımıza geldiğinde, kadın, çocuk ayırmadan zaten bizi katletmek için geliyorlar. Savaş çetelerini durdurabiliriz! Silahları sevdiğimiz için değil, savaşmayı sevdiğimiz için değil; savaş çetelerini durdurmak için silahlanmalıyız. Silahlara ihtiyacımız var! Evimizi, çocuğumuzu, semtimizi, hayatlarımızı, insani değerlerimizi  korumak için silahlanmalıyız!

On binlerce namlu üzerimize doğrultulmuşken faşist çeteleri sokaklardan süpürdük. Gene kimseye ihtiyacımız yok; birliğe ve harekete ihtiyacımız var. Birlikte harekete geçtiğimizde, tüm Türkiye ve Kürdistan’nın kan ağlayan emekçileri arkamızda toplanacaktır. Birlikte harekete geçersek faşizmi yenebiliriz."                                                                                  

TKP-ML: BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ

TKP-ML ise Konya Meram’da yaşanan ırkçı saldırının sıradan bir saldırı olarak algılanmasının yetersiz kalacağını kaydederek, saldırının nedeninin AKP-MHP faşist rejiminin içinde bulunduğu durumdan bağımsız olmadığını ifade etti. Açıklamada, “Konya’da yaşanan ırkçı saldırıyı, AKP-MHP faşist iktidarının Kürt ulusuna yönelik ezme ve yok etme politikasının bir ürünü olmasının yanında şu an içinde bulunduğu yönetememe krizinin, sıkışma halinin bir sonucu olarak da görmek gerekir. Kürt ulusuna yönelik sınır içi ve sınır dışında artan saldırılar, faşist TC’nin içinde bulunduğu durumun da etkisiyle daha da artmış, Rojava ve Irak Kürdistanı’na yönelik işgal ve ilhak saldırılarıyla sürdürülmektedir” denildi.

Açıklamanın sonunda Kürt halkına yönelik artan ırkçı-faşist saldırılar karşısında birleşik devrimci mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.