İstanbul, Kars, Doğubayazıt, Dersim Newrozu’na yasak

İstanbul ve Doğubayazıt’taki Newroz kutlamaları yasaklanırken, Ağrı ve Dersim’de ise sadece 21 Mart’ta kutlanabilir gerekçesiyle kutlamalara izin verilmedi.

İstanbul ve Doğubayazıt’taki Newroz kutlamaları yasaklanırken, Ağrı ve Dersim’de ise sadece 21 Mart’ta kutlanabilir gerekçesiyle kutlamalara izin verilmedi.

İstanbul’da 20 Mart Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanması planlanan İstanbul’daki Newroz’a valilik izin vermedi. 

Kars ve Doğubayazıt Newroz kutlamaları valilik ve kaymakamlık tarafından engellendi. Kars’taki Newroz kutlamasının engellenmesine ilişkin gerekçe olarak sadece 21 Mart tarihinde kutlanılabileceği gösterildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Newroz Tertip Komitesi yasakta ısrar edilmesi haline yarın DBP İl binası önünde kutlama yapacaklarını söyledi. 

Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Belediye Binası Eski Otogar Yeri'nde 19 Mart'ta yapılması planlanan Newroz etkinliği ise Kaymakamlık tarafından "Güvenliğinizi alamayız" gerekçesiyle engellendi.

Dersim’de de 18 Mart’ta yapılacak olan Newroz kutlamasına sadece 21 Mart’ta yapılabilir gerekçesiyle izin verilmedi.