İsveç Kürt Konseyi: Yılmaz Orkan serbest bırakılsın

İsveç Kürt Konseyi: Yılmaz Orkan serbest bırakılsın

20’yi aşkın derneği bünyesinde barındıran İsveç Kürt Konseyi, Dünya Sosyal Forumu’na katılmak için Tunus’a gitmek isterken Belçika’da havaalanında gözaltına alınan Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD) Başkan Yardımcısı Yılmaz Orkan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

İsveç Kürt Konseyi’nin medya, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve milletvekillerine gönderdiği açıklamada Orkan’ın Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi başta olmak üzere uluslararası platformlarda Kürt Halkının sorunlarının gündeme gelmesi için aktif çalışma yapan bir politikacı olduğu hatırlatıldıktan sonra Orkan’ın serbest bırakılması için devreye girmeleri isteniyor.

Açıklamada son dönemde Avrupa ülkelerinde Kürtlere yönelik saldırıların artmasına, Paris’te üç kadınının katledilmesine, Ispanya ve Fransa’da onlarca Kürt siyasetçinin tutuklanmasına dikkat çekiliyor ve Kürtlere yönelik saldırıların durdurulması ve tutuklananların derhal serbest bırakılmaları talep ediliyor.

NEWROZ STOCKHOLM’DE KUTLANIYOR

İsveç Kürt Konseyi yeni sürece aktif destek vermeleri ve 30 Mart Cumartesi günü Stockholm’de yapılacak Newroz kutlamalarına katılmaları için tüm Kürdistanlılara katılma çağrısında da bulundu.

Saat 17.00’de Solnahallen’de başlayacak Newroz kutlamalarında Dilba, Sahe Bedo, Evin, Serko Meriwani, Xalide Zilan şarkı ve türkü söyleyecek, folklor grupları Kürt Halk Dansları oynayacak.  İsveçli ve Kürdistanlı politikacılar Newroz’da başlatılan yeni süreci değerlendiren konuşmalar yapacak.