YENİLENDİ

İtalya'da Kürt halkı ve HDP ile dayanışma eylemleri

Kürt Dostluk Komiteleri ve Enformasyon Bürosu'nun çağrısıyla, İtalya'nın 14 şehrinde eylemler yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Roma'ya geliş günü olan 12 Kasım'da, AKP/Saray'ın soykırımcı saldırıları protesto edildi.

Parma'daki eylem için Barış Meydanı'nda toplanan Kürtler ve dostları, Kürt halkının direnişini her yerde seslendireceklerini söyledi.

Eylemlerde, Kürt halkı ve HDP ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Eylemde, "Öcalan'a özgürlük", "Kürdistan'a özgürlük" sloganları atıldı.

SİLAH SATAN ŞİRKET PROTESTO EDİLDİ

İtalya'da Türkiye'ye silah satan Agusta Westlanddi Benevento şirketi işgal edildi.

İtalya'nın Campania bölgesinde, Türk devletine silah satışı yapan Agusta Westlanddi Benevento şirketi, Dostluk Komitesi tarafından protesto amacıyla işgal edildi. 

İtalya devletinin denetimindeki şirkete dönük eylemde yapılan açıklamada, "Bu şirket Türkiye'ye askeri helikopter satıyor" denildi.

Açıklamada, AKP/Saray'ın Kürt halkına ve muhaliflere dönük saldırılarına sert repki gösterilerek, İtalya devletine de Türkiye ile ilişkilerini kesme çağrısı yapıldı. AKP'nin DAİŞ ile ilişkisine de atıfta bulunulan açıklamada, Kürt halkı ile dayanışma mesajı verildi.

Eylem, "Erdoğan'a silah satışına son", "Kürdistan'a özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.

MİLANO

İtalya'nın en büyük derneklerinden ARCI'nın Milano'daki kongresinde, Kürt Özgürlük Hareketi, HDP ve demokratik derneklere dayanışma mesajı gönderildi.

Erdoğan'ın sınır tanımadan saldırganlığını sürdürdüğünün belirtildiği mesajda, HDP'li eş genel başkan ve milletvekillerinin tutuklanması kınandı. Türkiye'nin baskılarını Suriye ve Irak'ta da sürdürdüğünün vurgulandığı açıklamada, İtalya ve Avrupa Birliği de tavır almaya çağrıldı.
 

...