Jinên Tîrêjên Rojê’den 9 Ocak eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi Yüksekova’da bir polis karakoluna eylem düzenlerken, Tuşba’da bir polis aracını yaktı.

İnisiyatif yaptığı yazılı açıklamada,  “Birimlerimizce 2 Ocak gece saat 21.00’da Gever'in (Hakkari’nin Yüksekova ilçesi) Eski Kışla mahallesini işgal eden 75. polis karakoluna 2. kez eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklamada, “25 Aralık gecesi iki koldan EYP ile vurduğumuz işgal karakolunu bu sefer havai fişek ve silahlarla vurduk. Yeni tarz taktiklerimizle vurulan karakolun içindeki polis ve bekçiler, büyük korku ve panikle etrafa rastgele ateş açmışlardır. Bu ateşe karşılık birimlerimiz de öz savunma hakkını kullanıp silahlarla karşılık vermişlerdir. Kısa süreliğine çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmanın sonucunda işgalcilerin yararlandığını bilgisi alınmıştır” denildi.

Eylem ardından işgalcilerin mahallede yoğun saldırı başlattığını belirten İnisiyatif, “Birimlerimiz eylem sonrası sağlam başarılı bir şekilde güvenli alanlarına ulaşmışlardır. Bu eylemimiz 9 Ocak 2013’te Paris’te işgalci TC’nin istihbaratı tarafından SARA, ROJBİN ve RONAHİ yoldaşlarımızın anısına yapılmıştır” diye ekledi.

İnisiyatif başka bir açıklamasında Van’ın Tuşba ilçesinde 9 Ocak katliamının yıl dönümü dolaysıyla “faşist sömürgeci bir polise ait 34 ZJ 3739” plakalı aracı yakarak kullanılmaz hale getirdiklerini bildirdi. İnisiyatif, Kürdistan’da tek bir sömürgeci kalmayana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.