Jinên Tîrêjên Rojê'den İstanbul'da tecrit karşıtı eylemler

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı İstanbul'un bir çok noktasında eylemler düzenlediklerini, 12 araç, bir galeri ve bir depoyu yaktıklarını bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da 11 ve 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği eylemleri şöyle sıraladı:

11 Eylül günü İstanbul Kozyatağı'nda AKP'li faşistlere ait 4 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verildi.

11 Eylül günü İstanbul Atasehir'de AKP'li faşist bir işadamına ait araç satış galerisine sabotaj eylemi düzenlendi. Dükkan büyük çapta hasar görürken 6 lüks araç yanarak kül oldu.

12 Eylül günü İstanbul Şile'de faşist AKP'lilere ait plastik üretim deposuna birimlerimiz eylem düzenledi. Eylem sonucunda depo yanarak kül olurken depo sahibine ait 2 araç da birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Faşist TC devleti 20 yıldır İmralı'da yürüttüğü işkence ve tecridi en üst aşamaya getirmiş durumda. Milyonların iradesi saydığı ve PKK mücadelesine öncülük edip Ortadoğu'da dengeleri belirleyen Önder Apo'dan hiçbir haber alınmamakta. Önderliğimiz üzerinde yaratılan tecrit ve işkence bizim kırmızı çizgimizdir ve bizim için savaş gerekçesidir. 15 şubat komplosu gerçekleştiğinde milyonlar nasıl direnip Önder Apo'ya sahip çıktıysa bizler de Kürt gençleri olarak bu tecridi kabul etmiyoruz ve buna karşı metropollerde her türlü eylem tarzının meşru olduğunu belirtiyoruz. Zindanlarda yoldaşlarımız baskı zulüm altındayken bizler rahat uyumamalıyız, düşman güçleri ve faşistler evlerinde karakollarda ve her yerde rahat olmamalı. Bize reva gördükleri politikalarla düşman gerçekliğini kavrayıp mücadele edelim. Metropollerde ve her yerde yeni bir dönem, yeni bir hamle sürecine girdik. Bu zafer hamlesinde metropollerde direnen YPS, YPS-JİN, İntikam Birimleri, Ateşin Çocukları İnisiyatifi ve HBDH Milislerini, gerçekleştirdikleri direniş ve eylemselliklerden dolayı selamlıyor, tüm gençleri bu birim ve inisiyatifler etrafında örgütlenip zafere yürümeye çağırıyoruz."