Jinen Tirejen Roje'den 'faşistlere' karşı bir dizi eylem

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, AKP-MHP'li faşistlere karşı Batman ve İstanbul'da eylemler düzenledi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, 'Özgürlüğü Sağlama Hamlesi' çerçevesinde Batman ve İstanbul'da AKP-MHP'li faşistlere karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Özgürlük Hareketimizin Önder Apo'nun özgürlüğü için başlattığı, 'Tecride, faşizme ve işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesini selamlıyoruz. Biz genç kadınlar olarak bu hamleyi başarıya ulaştırana ve Önder Apo'yu özgürleştirene kadar direniş perspektifini önümüze bir görev ve sorumluluk olarak koyduk" denildi.

'DİKTA REJİMİNİ YOK EDECEĞİZ'

"Tüm kadınlarla birlikte öz savunmamızı oluşturarak tüm mahalle, sokak, caddeleri faşizme dar edip, faşist AKP-MHP dikta rejimini yok edeceğiz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Önder Apo ile direniş halaylarımızla buluşacağımız gün yakındır. Bu temel ve doğrultuda tüm genç kadınlara çağrı yapıyoruz; Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür, gelin, birimlerimizde yer alın, faşist erkek egemenlikli zihniyetle hareket eden AKP-MHP rejimine karşı öz savunmamızı geliştirelim, Önder Apo ve Kürdistan'ın özgürlüğünü kazanalım" diye kaydedildi.

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Açıklamada, son günlerde düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"16 Eylül'de Batman'da 'Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı' yazılı pankart üst geçide asılarak, Özgürlük Hareketinin başlattığı hamle selamlandı.

24 Eylül'de İstanbul Kavacık'ta AKP'li bir iş adamına ait 2 lüks araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

26 Eylül günü İstanbul Silivri'de faşistlere ait 2 lüks araç ve 1 yük kamyonu birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

27 Eylül günü İstanbul Tuzla'da AKP-MHP'li faşistlere ait bir iş yeri ve iş yerine ait iki araç birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılar ile sabotaj eylemi yapılıp hedef alındı, ardından ateşe verildi. Büyük çapta zarara uğratıldı. İş yeri ve araçlar kullanılamaz hale geldi."