Jinên Tîrêjên Rojê’den tecride karşı iki eylem

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve diğer siyasi tutsaklara yönelik baskılara karşı İstanbul’da faşistlere ait bir depo ve üç aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

İnisiyatif yaptığı yazılı açıklamada, “3 Ağustos günü İstanbul Silivri’de faşist işbirlikçilere ait malzeme dolu bir depoya birimlerimiz tarafından eylem düzenlendi. Eylem sonucunda depo kullanılamaz hale geldi ve bu faşistler büyük çapta maddi zarara uğratıldı” dedi.

Aynı açıklamada, “4 Ağustos günü İstanbul Florya’da faşist AKP-MHP’lilere ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi” bilgisi verildi.

Her iki eylemde birimlerinin sağlam bir şekilde geri çekildiğini belirten İnisiyatif, “Bu eylemler İmralı’da Önder Apo’ya dayatılan tecrit ve zindanlarda yürütülen baskılara karşı yapılmıştır. Önder Apo’nun İmralı’da verdiği direniş, yankısını bugün Heftanîn’de ve Kürdistan dağlarında bulmuştur” dedi.

İnisiyatif, Türk devletinin İmralı’dan hareketle tüm zindanlarda baskı ve tecridi üst aşamaya çıkardığını belirterek, “Ama şunu bilmelidirler bu direniş zaferle taçlanacak” vurgusunda bulundu.