Jinên Tîrêjên Rojê polis ve gardiyanları vurdu: 2 yaralı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İstanbul’da gardiyanları ve polisleri hedef alarak bir polis ve bir gardiyanı yaraladı, gardiyanlara ait üç lük aracı yaktı.

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, 1 Aralık günü İstanbul’un Bakırköy ilçesinde “faşist TC devletinin gardiyanlarının kaldığı bir eve el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlediklerini” bildirdi.

Açıklamada, “Bir faşist gardiyan yararlandı, gardiyanlara ait 3 lüks araç da birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirildi” dedi.

Aynı gün İstanbul’un Göktürk ilçesinde gece saatlerinde devriye gezen sivil polis aracını iki koldan ferdi silahlar ve el yapımı patlayıcılarla vurduklarını belirten İnisiyatif, “Araç içinde bulunan polisler panikleyip rastgele etrafa ateş etmiştir. Bu eylemde faşist polislerden biri ağır yaralanmıştır” diye ekledi.

Açıklamada “Önder Apo’nun üzerindeki ağır tecrit her geçen gün tırmanmaktadır ve sağlığından haber alamamaktayız. Tüm birimlerimiz, Önder Apo’dan bir haber alınıncaya kadar nefes almaksızın eylemlerini seferberlik ruhuyla büyütmeli, faşizmi yok edip Önder Apo’ya sahip çıkmalı, bulundukları her alanda sokaklarda olmalı ve düşmanın korkulu rüyası olmalıdır” denildi.