Jinên Tîrêjên Rojê üç fabrika, bir depo ve altı aracı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, bir çok kentte düzenledikleri eylemlerde üç fabrika, bir depo, “fuhuş” yapılan bir ev ve 6 araç yaktıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve cezaevlerindeki baskılara karşı eylemlerini arttırdıklarını belirtti.

Tüm Kürdistan gençliğini de faşizme karşı mücadele için birlikte hareket etmeye çağıran İnisiyatif, 6 kentte eylemler düzenlediklerini bildirdi.

İnisiyatife göre 21 Ocak günü İstanbul Göktürk’de “faşistlere ait” iki katlı bir ev “fuhuş yapıldığı” tespit edildikten sonra ateşe verildi.

Aynı gün Kocaeli Çayırova’da “MHP’li faşistlere ait” kırtasiye ürünleri üreten bir fabrika ve bu fabrikaya ait iki araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.

22 Ocak’da Sakarya Kaynarca’da “AKP’li iş adamına ait” ilaç üretim fabrikası ateşe verilerek milyonlarca Türk lirası zarara uğratıldı.

22 Ocak’ta İstanbul Bostancı’da “faşistlere ait” 4 araç ateşe verildi. Araçlar kullanılmaz hale geldi.

23 Ocak’ta Yalova Armutlu’da “AKP’lilere ait” bir mobilya fabrikası ateşe verildi. Fabrika kullanılmaz hale geldi, büyük çapta maddi zarar gördü.

23 Ocak’ta Edirne Uzunköprü’de “AKP-MHP’li faşistlere ait” büyük bir nalbur deposu ateşe verildi.

Aynı gün Tekirdağ Muratlı’da “faşistlere ait” iki araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.