Kadınlardan polis tehdidine tepki: Ne haddinize!

Kadınlar, polisin HDP'li Ayşe Acar Başaran'a dönük "seni duvara çivilerim" tehdidine sert tepki gösterdi, direniş mesajı verdi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a polis, “Seni çivilerim” tehdidinde bulundu. Polis tehdidine birçok kadın kurumundan tepki geldi.

Polis koruması altında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nin önüne gelen bir grup,  parti binası önüne çelenk bırakıp provokasyon yapmak istedi. 

Çocuklarının PKK'de olduğunu iddia eden 3 kişilik iktidar destekli provokatif grup, ellerinde Türk bayraklarıyla açıklama yaptıktan sonra HDP Genel Merkezi’nin önünden ayrıldı. 

Hakaret içerikli söylemlerde bulunan polis de HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a "Seni çivilerim" tehdidinde bulundu.

Başaran'a yönelik polis şiddetine  kadın örgütleri sanal medya hesaplarından "#ÇivilemekNeHaddine" diyerek tepki gösterdi.

'KADIN DİRENİŞİ KARŞISINDA ACİZLER'

Kadın örgütlerinin mesajları şöyle: HDP Kadın Meclisi: "Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran'ı açıkça tehdit eden erkek polisi teşhir ediyoruz. Bir kadının direnişi karşısında aciz kalan bu zat, derhal görevden alınmalıdır. Tüm kadınları bu zehirli dile karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz!"

Tevgera Jinên Azad (TJA): "Aktivistimiz ve HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ı tehdit eden erkek-devlet polisi teşhir ediyoruz. Kadın direnişimizden ve özgürlüğümüzden asla vazgeçmiyoruz."

Rosa Kadın Derneği: "Tekçi, cinsiyetçi ve bir o kadar da çürümüş zihniyeti teşhir ediyoruz. Cesaretimizle, kararlılığımızla ortaya koyduğumuz örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz! Tehditlerinize asla boyun eğmeyeceğiz… Ayşe Acar Başaran yalnız değildir! Deniz Poyraz’ı il binasında katleden zihniyet ile bugün HDP Genel merkezinin önünde Ayşe Acar Başaran'a seni çivilerim, çık dışarı diyen bu kadın düşmanı zihniyet aynıdır. Halkın iradesine yönelik bu pervasızca yaklaşım asla kabul edilemez!"

'KADINLARI YILDIRAMAZSINIZ'

Kadın Zamanı Derneği: "Her gün kadınlar katledilirken ve katilleri serbest bırakılırken bir polisin Ayşe Acar Başaran'a kullandığı dil kabul edilemez! Biz bu kadın düşmanı dili ve tehditleri kadın katillerini cezasızlık politikasıyla koruyanlardan biliyoruz! Kadınları yıldıramayacaksınız!"

Kadın Savunması: "Bu tehditler, hedef göstermeler İzmir'de Deniz Poyraz'ın katilini azmettirdi! Hesap vereceksiniz hepiniz."

Yeni Demokrat Kadın: "Kes sesini,seni çivilerim tehdidi kadın mücadelesine yönelik bir tehdittir. Erkek devletin kadın mücadelesinin öznesi kadınları hedef alan saldırı ve tehditlerine karşı mücadele edeceğiz!"

Kampüs Cadıları: "HDP Genel Merkez önünde HDP Kadın Sözcüsü, Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a tehditler yağdıran polisin gücünü kimden aldığını çok iyi biliyoruz. Deniz Poyraz’ın katilini azmettiren, kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz!"

'KÜRT KADINI VE KÜRT HALKI HEDEFTE'

Jiyana Hûmandi: "HDP Genel Merkezi önünde, HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yapılan polisin açık tehdidi Kürt kadınına ve Kürt halkına yapılmış bir tehdittir. Faşizan tutumlarınız karşısında örgütlü,her alanda mücadeleyi büyüten boyun eğmeyen kadın iradesi kazanacaktır!"

Kadınların Kurtuluşu: "HDP Genel Merkezi önünde, HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yönelik polisin açık şiddet tehdidine karşı sesimizi kesmiyor, dayanışmazdan ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle daha yüksek sesle konuşuyoruz. Ayşe Acar Başaran yalnız değildir."

Türkiye İşçi Partili Kadınlar: "HDP Genel Merkezi önünde bir kadın milletvekilini açıkça "çivilerim seni" diyerek tehdit eden bu kişinin cüretini nereden aldığını biliyoruz! Ayşe Acar Başaran'ın yanındayız!"

Mor Sarmaşık: "Herkes bilsin ki Ayşe Acar Başaran yalnız değildir!  Erkek devlet şiddetinin hiçbir biçimiyle biz kadınları sindiremezsiniz!"

Mor Dayanışma: "HDP kadın sözcüsü, mücadele arkadaşımız Ayşe Başaran'ı "çivilerim seni" direyerek tehdit eden polis saldırısını ifşa ediyoruz! Erkek-devlet şiddetini Gezi davasından 8 Mart'a her yerde tanıyoruz? Kadın dayanışmasını tehditleriniz durduramaz."