Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Kahve yakın bir gelecekte lüks olabilir

İklim değişikliğinin etkilerinin tarım ürünleri arasında en çok kahveyi etkilediğini belirten uzmanlar yakın bir gelecekte kahvenin lüks bir tüketim maddesi haline gelebileceğini söyledi.

Ticari etik kuruluşu Fairtrade’den Catherine David, iklim değişikliği nedeniyle kahve ekimi yapılan alanlarda nemin artması sonucunda üretimin düştüğünü ifade etti.

Peru’daki Arabica kahvesinin ekiminin yapıldığı alanların mevcut trendlerin devam etmesi durumunda 2050 yılına kadar yüzde 50 oranında azalacağını tahmin eden David, kahve üreticilerinin artan riskler nedeniyle başka tarım ürünleri üretmeye yöneldiğini belirtti.

Bilim insanları bu durumun sadece Peru’yu değil, tüm Latin Amerika’yı etkileyeceğini ve bu nedenle kahvenin gelecekte çok pahalı bir ürün haline geleceğini ifade ediyor.

Peru’da kahve üretimi yapan Norandino kooperatifinden yapılan açıklamada da aşırı yağışlar ve seller nedeniyle son iki yılda çok sayıda kahve üreticisinin farklı üretimlere yöneldiği kaydedildi. Bölgede kahve üretimi son 5 yıl içinde yüzde 20 oranında azaldı.

Kahve dünyada en çok tüketilen ürünlerden biri. Her sene dünyada 2.25 milyar bardak kahve tüketiliyor.