‘Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız’

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu onaylamasını Beşiktaş’ta protesto etti.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu onaylamasını Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto etti. “ÇED onayı hukuk, bilim ve halkın iradesini çiğnemektir Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu adına açıklamayı okuyan Julia Aylin Kolcu okudu.

‘KANALI DEĞİL YAŞAMI SAVUNALIM’

Yüzbinlerce kişinin Kanal İstanbul projesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüklerine itiraz dilekçesi verdiğini hatırlatan Kolcu, bu raporun oldubittiye getirilerek onaylanmasına itiraz ettiklerini vurguladı. ÇED Raporu’nda bilimsel gerçeklerin dikkate alınmadığına işaret eden Kolcu, projenin yarattığı büyük tahribatı gözlerden saklamayı hedefleyen inşaat tröstlerinin çıkarlarına hizmet eden bir rapor olduğunu kaydetti.

İstanbullular olarak yaşam alanlarını savunmaya devam edeceklerini belirten Kolcu, “Şehri ekolojik yıkıma sürükleyecek ve halkı fakirleştirecek projeye karşı kanalı değil yaşamı savunalım” dedi.