Kaplan: Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmeli

Kaplan: Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmeli

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in basına yansıyan açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, "Böyle bir Genelkurmay Başkanı'nın görevde olmasıyla bu sorun çözülmez. Derhal istifa etmesi lazım" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda Türkiye Ýnsan Hakları Kurumu Kanun Tasarısı'nın maddeleri üzerine yapılan görüşmelere devam edildi. Tasarının 21. maddesi üzerine verilen önergede söz alan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in basına yansıyan demeçlerini deðerlendirdi.

Kaplan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in "Kandil'e 3 şartla gireriz" dediðini hatırlatarak, "Diyor ki bir; devlet kararı olacak. Arkadaşlar devlet Meclis'in üstünde midir? Hangi devlet bu? Tezkere kararını üç parti verdi. Hangi devlet kararını istiyorlar. Derin bir devlet kararı mı gerekiyor. Skandal üstüne skandal. Genelkurmay'ın, TSK'nin internetten yaptıðı açıklama da kurtarmaz bunu. Böyle bir Genelkurmay Başkanı'nın görevde olmasıyla bu sorun çözülmez. Derhal istifa etmesi lazım. Bu açıklamanın sonunda bu açıklamayı hükümete raðmen devletin siyasetine raðmen yapan Genelkurmay Başkanı'nın derhal istifa etmesi lazım" dedi.