Katil Gencer, saldırıyı çok önceden planlamış!

HDP İzmir il örgütü çalışanı Deniz Poyraz’ı katleden ve Suriye’de Türk ordusu envanterindeki silahlarla pozları bulunan Onur Gencer’e emniyet tarafından silah ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

İzmir’de HDP İl Örgütü binasını basıp, parti çalışanı 38 yaşındaki Deniz Poyraz’ı öldüren katil Onur Gencer’in (27) ilk ifadesine ulaşıldı. DW Türkçe’nin ifadesine ulaştığı Gencer, 2020 yılının ilk aylarında sağlık memuru olarak Suriye’ye gittiğini iddia etti. Gencer saldırıyı çok önceden planladığını söyledi, Ocak ayı içerisinde İzmir İl HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini kaydetti. 

Katil Gencer, keşif için HDP’nin de bulunduğu İhsan Kayın İş Hanı’nın ikinci katında bulunan İngilizce kursuna kaydolduğunu da iddia etti. 

Gencer, ifadesinin devamında saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini şöyle anlattı: "Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım."

ÇOK SAYIDA KURŞUN İSABET ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yönlendirilen ailelerin yaptığı eylem nedeniyle HDP İl Örgütü önünde bir yıldan fazladır burada polis noktası kurulduğu bir ortamda saldırgan Onur Gencer'in içeriye girdiği anda tarama yaparak duvarları delik deşik ettiği, duvara asılı fotoğrafları dahi taradığı görüldü. Saldırıda yaşamını yitiren Poyraz'ın vücuduna çok sayıda kurşun isabet ettiği, saldırganın daha sonra silahını çantasına koyarak polise teslim olduğu öğrenildi. 

KATİL, DENİZ POYRAZ’IN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Öte yandan katil Onur Gencer’in saldırı sonrası Deniz Poyraz’ın yerde kanlar içindeki fotoğrafını çekip, WhatsApp’ta durum fotoğrafı olarak paylaştığı ortaya çıktı.

Saldırganın fotoğrafı “leş 1” ifadesi ile paylaştığı görüldü. İşlediği cinayetin ardından saldırganın Suriye’nin farklı kentlerinde çekilmiş, üzerinde askeri kamuflaj, elinde silah bulunan fotoğrafları da ortaya çıkmıştı.