Katledilen tutsak Yılmaz'ın ailesi cezaevi önünde eylemde

Silivri’de gardiyanların işkencesiyle katledilen tutsak Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cezaevi önünde eylem düzenledi.

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cazevi’nde gardiyanların işkencesi sonucu katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cinayetin hâlâ aydınlatılmamasına tepki göstermek için cezaevi önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde, Yılmaz’ın hastanede yoğun bakımda olduğu sırada çekilen fotoğraflarının yanı sıra konulduğu kanlı tabutun olduğu dövizler taşındı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi.
 
Gülüm, Yılmaz’ın katledildiği işkence olayında çok ciddi ihlallerin yaşandığına dikkat çekti. Yılmaz’ın katledildiğinin altını çizen Gülüm, birçok tutsağın da işkence ve kötü muameleye maruz kaldığına işaret etti. “Bunun hesabı sorulmayacak mı? Sorumluları cezalandırılmayacak mı? Cezaevlerinde yaşanan katliamlar son bulmayacak mı” ifadelerinde bulunan Gülüm, “Cezaevlerindeki mahpusların ölüme sürüklenmesi, her türlü kötü muamele daha ne kadar sürecek? Bu işkence bu zulüm daha ne kadar sürecek? Aile, ‘biz çocuğumuzu yitirdik ama diğer aileler çocuklarını kaybetmesin’ diyorlar” dedi.
 
'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Cezaevlerinde yaşanan katliamların, işkencelerin ve baskıların peşini bırakmayacaklarını söyleyen Gülüm, “Mahpuslar intihara sürükleniyor. Her gün yapılan kötü muamele mahpusları intihara sürüklüyor. Adalet Bakanlığından ve yetkililerden bu konuda ses yok. Sorulduğunda hiçbir şey yok diyorlar. Hiçbir şey yoksa Yılmaz nasıl öldü? Hiçbir şey yoksa burada mahpuslar yoğun bakıma nasıl kaldırıldı? Hiçbir şey yoksa mahpuslar neden ayrı ayrı tek başına başka cezaevlerine sürgün edildi?  Bu soruların cevaplarını istiyoruz. Cezaevleri katliamlar evi olmaktan çıkarılsın” diye konuştu.

'KARDEŞİM İŞKENCE SONUCU KATLEDİLDİ'
 
Yılmaz’ın cezaevinde “çeteler” tarafından katledildiğini belirten kardeşi Hikmet Yılmaz da buna rağmen soruşturmada bir ilerlemenin olmadığını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam eti: “Benim kardeşim gitti, amacımız diğer mahpuslara bir şey olmasın. Bunun için mücadele edeceğiz. Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Daha sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Aileleriyle görüşen mahpuslar, ‘oğlunuz kalp krizi değil, işkence sonucu öldürüldü’ diyor.”

Yılmaz, işkenceye dair görüntülerin de ortaya çıkarılmasını istedi.