Kayıp yakınları, Roboskî'de katledilenleri andı

Kayıp yakınları, Amed, Batman ve İzmir'de adalet arayışlarını sürdürdü. Aileler, Roboskî'de katledilenleri de andı.

AMED
Amed'de kayıp yakınları ve İHD üyeleri, her hafta düzenledikleri “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” oturma eyleminin 568’incisini gerçekleştirdi. Dernek binası önünde yapılan eyleme, Amed Barosu yöneticileri de katıldı.
Eylemde İHD Kayıp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçın konuştu. Yalçın, Roboskî'de insanlığa karşı suç işlendiğine dikkat çekerek, devleti özür dilemeye çağırdı.
Eylemde, 27 Aralık 1997 tarihinde kahvede otururken silahlı kişiler tarafından kaçırılıp, bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Özdemir’in hikâyesi anlatıldı.
Cumartesi Anneleri’ni selamlayarak sözlerine başlayan kayıp Mehmet Özdemir’in kızı Seyhan Özdemir, “Kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Özdemir, hükümete “Annelerin acısını saygı duyulması gerekenler ile duyulmayanlar olarak ayrıştırmaktan vazgeçin” diye tepki gösterdi.

BATMAN
Batman'da da kayıp yakınları İHD binasında 474'üncü kez bir araya geldi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların da destek verdiği eylemde "Roboskîye Adalet" pankart açıldı.
İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Mehmet Zeki Tangüner, eylemlerinin açık alanda yapılmasına karşı sürdürülen valilik 'yasağını' kınayarak sözlerine başladı.
Roboskî Katliamı’nın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar faillerin yargılanmadığına dikkat çeken Tangüner, failler yargılana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

İZMİR
İzmir’de de İHD üyeleri eylemlerinin 506'ıncı haftasında Konak’taki eski Sümerbank önünde yaptıkları açıklama ile İsmail Bahçeci'nin akıbetini sordu.
Eyleme, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, parti yöneticileri, Barış Anneleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi.
İsmail Bahçeci’nin kaybedilme hikâyesini paylaşan İHD Şube Yöneticisi Ali Aydın, “Amacımız, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarının tam olarak uygulandığı bir memleket" diyerek, 2020 yılında da alanlarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.