KBDH ve HBDH milislerinden Antep’de iki ayrı eylem

KBDH Şehit Besê Anuş Milisleri ve HBDH Kürdistan Komitesi Milisleri, Antep’te iki ayrı eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Her iki hareket tarafından yapılan ortak açıklamada, “5 Mart günü Dilok'un (Antep) Şehitkamil İlçesi 8 Mart Mahallesinde KBDH milisleri ve HBDH milis güçlerimiz tarafından ortak eylem gerçekleştirmiştir” denildi.

Açıklamada bu eyleme ilişkin şu detaylar verildi:

“Gerçekleşen eylem sonucunda alana gelen polis güçlerine yönelik molotofkokteyli ve havai fişekleri ile müdahale edilmiş, bir süre çatışma yaşanmıştır. Güçlerimiz daha sonra güvenli bir şekilde alandan ayrılmıştır.”

Diğer eylemin ise 6 Mart günü Gazikent ilçesinde KBDH Şehit Besê Anuş Milisleri tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Polis güçlerine yönelik gerçekleşen eylemde zırhlı araçlar darbe alarak alandan çekilmiş, faşizmin medya kuruluşlarına ait bir canlı yayın aracı da yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Eylemi gerçekleştiren milislerimiz daha sonra alandan güvenli bir şekilde çekilmiştir.”

Açıklamada, “Her iki eylemimizle 8 Mart emekçi kadınlar gününü kutluyor, tüm kadınlara mücadele çağrısı yapıyoruz. Zafer biz direnen kadınların olacak faşist zihniyet ve sistem kaybedecek diyoruz” vurgusu yapıldı.

Aynı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Direnen kadınların günü olan 8 marta girdiğimiz bugün de başta Kürdistan ve Türkiye olmak üzere tüm dünyada hala kadınlar sömürülmekte ve katledilmektedir. Bizler kadın özgürlük mücadelesinin öncü gücü olarak varolan erkek egemenlikli devlet zihniyetini ve özelde kadınlara genelde tüm topluma dayattıkları baskı ve zulme karşı mücadele ediyoruz. Kadın özgürlük hareketinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde Kürdistan’da yarattığı kadın özgürlük ideolojisi bütün dünya kadınlarına umut ve mücadele gerekçesi olmuştur. Bugün dünyanın dört bir yanında kadınlar dağlarda şehirlerde bulundukları her alanda faşist rejimlere ve bu zihniyete karşı mücadele etmektedir. Bizlere düşen şehitlerimizin bayrağını devralmak ve bu mücadeleyi zaferle taçlandırmaktır. Bu mücadeleye öncülük edecek olanlarda bizleriz Kürdistan ve Türkiyeli kadın devrimciler olarak mücadelenin yükü bizim omuzlarımızda. Bugün yoldaşlarımız zindanlarda bu kadar baskı ve zulmün altında bedenlerini eyleme yatırdıysalar, Garê’de yoldaşlarımız düşmana bu denli bir darbe vurduysa, Rojava devrimini inşa eden ve koruyan yoldaşlarımız hala direniyorsa, bu bize açık bir direniş mesajıdır. Her yerde örgütlenelim birleşelim ve özgür kadın iradesi ile faşizme karşı mücadele edelim.”