KCD-E: 1 Mayıs'ta alanlarda olalım
KCD-E Eşbaşkanlığı 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağırısında bulundu.
KCD-E Eşbaşkanlığı 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağırısında bulundu.
KCD-E Eşbaşkanlığı 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağırısında bulundu.
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler gününe ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCD-E Eşbaşkanlığı, emeğin, mücadelenin, direnişin, birlik ve dayanışmanın günü olan 1 Mayıs işçi ve emekçiler gününü devrimci direniş dolu duygularla kutladı.
1 Mayıs'ta tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye ve Kürdistan'da 126 kez kutlanacak olan 1 Mayıs 2015'te daha büyük bir mücadele ruhu ile kutlanacağının kesin olduğunu belirtti.
"Mücadelenin, kavganın, birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı Avrupa'da tüm gücümüzle kutlayacağımızı, bu anlamda Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlerin o gün kutlamanın olduğu her yerde olacağını, Avrupalı emekçiler ile birlikte meydanlarda emeğin sloganını haykıracaklarını belirtiyor, tüm Kürtleri, demokratları, aydın ve emekten yana olan herkesi 1 Mayıs'ta kutlama alanlarına katılmaya çağırıyoruz" denilen açıklamada Kürt halkının verdiği mücadelenin aynı zamanda işçi ve emekçilerin mücadelesi olduğu, yaratmaya çalıştığı ulusal birlik ve iradenin aynı zamanda emekçilerin birliği ve örgütsel iradesi olduğuna dikkat çekti.
Bu nedenle 1 Mayıs'ın anlamını en iyi bilenin Kürt halkı olduğu da ifade edilen KCD-E Eşbaşkanlığı açıklamasında, "Dolayısıyla 1 Mayıs'ta en güçlü ve kararlı bir biçimde kutlayacağını belirtiyor, bir kez daha Avrupa’da yaşayan halkımızı 1 Mayıs’ta emek ve emekçilerle birlikte emeğin kurtuluşu için meydanlarda dünya emekçilerle birlikte, onlarla omuz omuza olmaya çağırıyoruz" dedi.