KCDK-E’den 24 Eylül’deki eylemlere katılım çağrısı

AKP’nin halkın iradesi ile seçilen belediyeleri kayyum ile gaps etmesine karşı Avrupa’daki protesto eylemleri sürüyor. KCDK-E, 24 Eylül günü düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Mücadeleyi yükseltmek için, irademizi ve önderliğimize sahip çıkmak için, 24 Eylül’de tüm her yerde alanlardayız” dedi.

AKP saray çetelerinin saldırıları ile belediyeleri gasp etme biçiminde aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden KCDK-E şunları belirtti: “Devletin kolluk güçleri hem seçilmişler hem de seçilmişlerin yönettikleri belediyelerine kayyum atayarak, anti demokratik faşist bir yöntemle el koymaktadır. Kürt halkına karşı, açık bir saldırı olan bu pervasız faşist yöntem ağırlaştırarak devam etmektedir. Mücadele edilip karşı konulmazsa bu faşist saldırı yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Devletin ‘ölüm kalım savaşı’ olarak nitelendirdiği bu saldırı dalgası önümüzdeki dönem seçilmiş milletvekillerini tutuklama ya da linç etmeyle devam edeceği kesindir. Çünkü AKP saray çeteleri ve devletin tüm kurumları savaşı daha da boyutlandırmaktan ve saldırıları ağırlaştırmaktan başka bir şeyden bahsetmiyorlar.

Halkımıza, belediyelerimize, irademize ve toprağımıza yapılan bu açık faşist saldırı ve yok etme politikasına karşı mücadele alanlarına akacağız. Biz dünyanın dört bir yanında ki Kürtler, dostlar, demokrat ve aydın herkes AKP saray çetesine artık yeter diyoruz. Avrupa'da da yoğun bir kirli propaganda çalışması başlatmış olan AKP saray çetesine ve onun Kürdistan'daki uygulamalarına karşı teşhir kampanyası sürdürme kararlığı içerisinde, TC devletinin anti-demokratik tüm uygulama ve faşist baskılarını halklara ve insanlığa anlatmak için seferber olalım.

KCDK-E olarak yaşadığımız tüm dünyada, bulunduğumuz her yerde ayağa kalkarak mücadele alanlarını dolduracağız. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak eylemlerde aktif olarak yerimizi alacağız. Başta Kürdistan gençliği olmak üzere 24 Eylül 2016 tarihinde tüm Avrupa’da ve dünyada gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüşlerde ve etkinliklerde aktif olarak katılmalıyız. AKP saray çetelerinin kirli savaşını teşhir edelim, belediyelerimizi gasp etmesine izin vermeyelim. Sömürgeci ve işgalci heveslerini kursaklarında bırakalım.

24 Eylül 2016 Cumartesi günü tüm Avrupa ve dünya da alanlardayız.”