KCDK-E: Egemenlerin değil, halkların anlaşması esastır

KCDK-E, 2 Kasım'da dünya halklarının Rojava'yı sahiplendiğine dikkat çekerek, "Egemenlerin değil, halkların anlaşmasını esas alacağız" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırıları ve halkların direnişine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'TARİHSEL BİR SAHİPLENME YAŞANDI'

Açıklamada, Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırımı hedeflediği belirtilerek, "2 Kasım’da küresel olarak yüz binler sokağa dökülerek, tarihsel bir direniş ve sahiplenme örneği gösterdi. Dünyanın her ucundan; Afganistan’dan Avustralya’ya, Amerika’dan Avrupa'ya, Latin Amerika’ya, 7 kıtada büyük coşkuyla tarihsel bir sahipleniş örneği sergileniyor" denildi.

'DİRENİŞ OLMAZSA SOYKIRIM OLUR!'

Kürt halkının da dört parçadan ulusal birliğini güçlendirdiğini, direnişe katıldığını, Türk mallarını ve turizmini boykot ettiğini vurgulayan KCDK-E, şöyle devam etti:

"Kürt halkı direnişte kararlıdır, çünkü direnmezse bir soykırım tehlikesi vardır. Faşist Türk ordusu ve DAİŞ artığı çeteler barbarca saldırıyorlar. Kimyasal silah kullanıyor, hırsızlık, talan, tecavüz ve katliamları açıkça yapıyorlar. Vücutları kimyasallarla paramparça olan çocukların görüntülerini tüm insanlık gördü ve lanetledi. Kürt halkı soykırım ve etnik temizliğe karşı sonuna kadar direnişle karşı koyacaktır.

Biz egemenlerin değil, halkların anlaşmasını esas alacağız ve bu komployu boşa çıkaracağız. 2 Kasım’da 7 kıtada sokağa dökülen tüm Kürdistanlılara ve dünya haklarına bu büyük direnişlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Halkımız ve dostlarımızla meydanlarda olmaya devam edeceğiz.

(...) Kürdistanlılar ve dostları, 'Türk ordusu, Efrîn dahil işgal ettiği Rojava topraklarından çekilene kadar direnişimiz kesintisiz olarak devam edecektir' diye haykırdı. Uluslararası güçler ve kurumlar, Türk devletini kınamak yerine katliamları durdurmak için harekete geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye'nin etnik temizlik politikalarına onay vererek ortak olacaklardır."

'ULUSAL BİRLİK VE ORTAK MÜCADELE BÜYÜTÜLMELİ'

KCDK-E, Kürt halkı ve dünya halklarına şu çağrıda bulundu:

"Kürt halkını ulusal birliğini büyütmeye, direnişi devam ettirmeye, soykırımcı Türk devleti topraklarımızı terk edinceye kadar bu kararlı birliğimizi sürdürmeye çağırıyoruz.

Yine dünya halklarını, aydınları, demokratları, sol-sosyalist herkesi, kadınları, çocukları, toplumun çeşitli din, dil ve kesimlerini bu onurlu insanlık mücadelesinin içinde yer almaya çağırıyoruz. Rojava halklarının direnişini sahiplenme aynı zamanda dünya insanlığın onur mücadelesidir diyen tüm enternasyonalist, ortaklaşan ve sahiplenen halkları kesintisiz olarak direnişi sürdürmeye çağırıyoruz."