KCDK-E: Ramazan Bayramı’nda dayanışma ve paylaşma vesile olsun

Ramazan Bayramı’na ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “İslam dinine göre kim olursa olsun dokunulmaması gereken kabristanlara saldırarak, dünyada eşi benzeri görülmemiş vicdansız ve ahlaksızca Kürdistan halkının kutsallarına saldırmaktadır” dedi.

Ramazan Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Din istismarcısı Erdoğan ve AKP hükümeti Ramazan, bayram dinlemeden Kürdistan’da katliamlar, tutuklamalar uygulayarak Kürt halkını, Türkiyeli muhaliflere ve demokratları sindirmeye ve teslim almaya çalışmaktadır” dedi.

Korona salgını süresince saldırılarına hiç ara vermeyen AKP’nin bayram öncesi de halkın iradesine saldırmaya devam ettiğine dikkat çeken KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Belediyelere kayyumlar atayarak, kadın özgürlük mücadelesini siyasi soykırım operasyonları ile gözaltına almalar devam etmektedir. En önemlisi İslam dinine göre kim olursa olsun dokunulmaması gereken kabristanlara saldırarak, dünyada eşi benzeri görülmemiş vicdansız ve ahlaksızca Kürdistan halkının kutsallarına saldırmaktadır.

İslam dinine göre Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı barış, kardeşlik, hoşgörü ve eşitlik gibi erdemleri ifade eder. Küskünlerin barıştığı, adalet ve erdemin en çok yaşanması gereken bir ay olması gerekirken, din istismarcısı diktatör Erdoğan katliam, baskı, adaletsizliği, kutsallara saygısızlığı geliştirerek tam tersini yapmaktadır.

DAİŞ zihniyetli AKP, Müslüman halkımızın inancını ve bayramını kutlamasına müsaade etmediği gibi saldırıları ile bayramlarını da engellemektedir. Sahtekar Erdoğan ve hükümeti dun olduğu gibi bugün de bayram gününde halkımıza, şehit cenazelerine, mezarlıklara ve kutsallarımıza saygısızca saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan Nemrut Erdoğan ve AKP devleti halkımızın ve tüm düzene muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir.

Onurluca direnen, devlet karşısında diz çökmeyen, evleri yakılıp yıkılan halkımıza sahip çıkmalı ve bayramda onları yalnız bırakmamalıyız. Maddi ve manevi dayanışmayı güçlendirmeli ve mücadeleyi büyütmeliyiz.

Bayram vesilesiyle tüm halkımızı ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirerek zalimlere karşı dimdik ayakta olmaya devam etmelidir.

KCDK-E olarak bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz.”