Son Dakika: DEM Parti Heyeti, İmralı’ya hareket etti

KCDK-E ve NAV-DEM’den Antep için ‘acil eylem’ çağrısı

KCDK-E ve NAV-DEM, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Kürtler, dostları, demokrat, devrimci kesimlere Antep’teki katliama karşı ‘acil eylem’ çağrısı yaptı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) ve Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarfından yapılan yazılı açıklamalarda, Antep’te dün gece bir Kürt düğününü hedef alan saldırının, Türkiye’de Kürtleri ve muhalif demokratik kesimleri hedef alan soykırım ve faşizmin son halkası olduğu vurgulandı. Antep’teki terör saldırısının Suruç, Amed, Ankara, Cizre, Sur, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova, İdil, Lice ve diğer yerlerdeki faşizmin bir devamı olduğu belirtilen açıklamalarda, kim ve ne adına yapılırsa yapılsın, tüm bunların tek sorumlusunun, Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP’nin yönettiği Türk devleti olduğu kaydedildi. Son saldırının, dün Kürt halkı adına KCK Yürütme Konseyi’nin savaşın son bulması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için iyi niyetini kamuoyuna deklare ettiği güne denk gelmesine de dikkat çekilen açıklamalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yoğunlaştırılan tecrit, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması, Kürt kentlerinin yakılıp yıkılması, Rojava’da Kürt kazanımlarına artan düşmanlık ve saldırılar, HDP milletvekilleri, yönetici ve üyeleriyle belediyelerine yönelik topyekün yönelimleri izleyen Antep saldırısının, Erdoğan liderliğindeki Türk devlet yönetiminin Kürt soykırımı ve faşizmde ısrarının ispatı olacağı belirtildi.

Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin şimdiye kadar olduğu bundan böyle de direnişlerini yükselterek sürdüreceğini kaydeden KCDK-E ve NAV-DEM, Antep’teki son terör saldırısı dolayısıyla başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Kürtler ile demokrat, ilerici, devrimci kesimleri, hemen bugün acil olarak, demokratik meşru tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Açıklamalarda Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler, ABD ve Rusya başta olmak üzere uluslararası kurum ve güçlere de, Kürt soykırımı ve Türkiye’deki tüm muhalif demokrat muhalif kesimleri hedef alan Erdoğan faşizmine karşı acilen harekete geçme çağrısı da yer aldı.