Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

KCK İnanç Komitesi’nden bayram mesajı

KCK İnanç Komitesi’nden bayram mesajı

Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan KCK İnanç Komitesi, “Bu mübarek ayda bile İslam coğrafyasında bunca kötülüğün yaşanıyor olması, bu kötülükleri yapanların İslam dini ve gerçeğinden ne kadar uzaklaştığını göstermek kadar, İslam coğrafyasında İslam’ın inanılmaz boyutlarda tahrif edildiğini de göstermektedir. Bu yapılanların İslam’da yeri yoktur” dedi.

KCK İnanç Komitesi Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. “İslam toplumlarında, barış, kardeşlik ve yeni başlangıçların bayramı olan Mübarek Ramazan Bayramını, başta yurtsever halkımız olmak üzere tüm İslam alemine kutluyoruz” denen mesajda, bu ayın, Müslümanlar açısından yılın muhasebesi anlamına geldiği hatırlatıldı.

Buna karşın 2013 yılının Ramazan ayında, İslam coğrafyasının birçok alanında insanların fiziksel ve manevi olarak kendileriyle muhasebeye gidip arınmak yerine öfke ve nefret dolu bir şiddetin sürdüğü belirtilen açıklamada “Yanı başımızda Irak’ta mezhepler savaşı adına her gün onlarca insanın canına kıyıldı, çocuklar yetim bırakıldı, analar gözyaşlarına boğduruldu. Mısır’da darbe yapıldıktan sonra halkın demokratik gösterilerine katliamla cevap verildi ve ülke büyük bir kaosa doğru sürüklendi. Suriye’de ise Baas rejimi vatanseverliği, muhalefetten bazı gruplar da İslam dinini kendilerine maske yaparak, aynı eylemi yapmaktan, yani masum insanları katletmekten bir an bile geri durmadılar” dendi.

“Bu mübarek ayda bile İslam coğrafyasında bunca kötülüğün yaşanıyor olması, bu kötülükleri yapanların İslam dini ve gerçeğinden ne kadar uzaklaştığını göstermek kadar, İslam coğrafyasında İslam’ın inanılmaz boyutlarda tahrif edildiğini de göstermektedir” denilen KCK inanç Komitesi mesajında, bu yapılanların İslam’da yerinin olmadığına dikkat çekti.

İslam’ın asla şiddet ve katliamı tasvip etmediği belirtilen açıklamada, “Savaşı ve şiddeti, insanları ümmete davetin bir yöntemi olarak görmemiş, toplumu asla zor ve şiddetle yönetmemiştir” dendi.

KCK İnanç Komitesi, Kürt halkının İslam’ın özüne yakışır bir yaklaşım sergileyerek din ve mezhep istismarından uzak durduğunu da belirterek “Kürt halkı hiçbir gücün oyununa gelmeden, kendi doğal haklarını savunmanın meşru çizgisinde durdu. Bu nedenle de herkes tarafından takdir edildi. Kürtlere saldırarak, halkımızı bu dine, ahlaka ve hukuka sığmayan kör çatışmanın içine çekmek isteyenler, bu saldırılarla kendi çirkin maskelerini düşürdüler. Kürt halkını izleyen herkes de dini ve dünyevi olarak aydınlanan bir toplumun nasıl aklıselimle hareket ettiğini gördü” dedi.

Kürt halkına İslam adı altında bu saldırıların yapıldığına dikkat çeken İnanç Komitesi, “Bu durumda Mü’minler ve İslam toplumları için en elzem ve ibadet kadar değerli olan şey, toplumu İslam gerçeği hakkında yeterince ve doğru bir biçimde aydınlatmaktır” denildi.

KCK İnanç Komitesi son olarak, “tüm halkımızı ve İslam alemini huzurlu, adaletli ve müreffeh bir yaşam için kardeşçe dayanışmaya çağırıyor, başta analarımız ve çocuklarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz” dedi.