KCK: KDP, Kürt siyasetçi ve devrimcilerini Türk devletine teslim etmemeli!

KCK Yürütme Konseyi, Güney Kürdistan’a sığınan Kürt siyasetçi Ömer Bartan’ın KDP tarafından Türkiye’ye teslim edilmesine tepki göstererek, “KDP, hiçbir Kürt siyasetçisini ve devrimcisini soykırımcı sömürgeci Türk devletine teslim etmemelidir” dedi.

KCK yaptığı yazılı açıklamada, KDP’nin Türkiye ile ilişkilerinin Kürt halkının özgürlük mücadelesine büyük zararlar verdiğini belirterek, KDP’nin yaklaşımlarının Kürt örgütleri arasındaki ilişkileri de sabote ettiği ve zehirleyen bir durum yarattığı eleştirisinde bulundu.

KCK’nin açıklaması şöyle:

“KDP bir buçuk yıl önce tutukladığı bir Kürt siyasetçiyi daha Türk devletine teslim etmiştir. Ömer Bartan isimli Kürt siyasetçi Türkiye’deki siyasi faaliyetlerinden dolayı yargılanıp ceza aldığı için Başurê Kürdistan’a geçmiştir. Ömer Bartan Avrupa’ya değil de, Kürt yönetiminin denetimindeki Başurê Kürdistan’ı tercih etmiştir. Böylece ülkesinden kopmak istememiştir. Ancak Başurê Kürdistan’da beklemediği bir durumla karşılaşmıştır. Tutuklanmasını gerektirecek hiçbir neden yokken, sadece Türkiye’de aranan bir Kürt siyasetçi olarak tutuklanmıştır. KDP zaman zaman Türkiye’yi memnun etmek için Kürt siyasetçilerini teslim etmektedir. KDP’nin yönetiminde olan idari organların bu tür uygulamaları tüm Kürtleri incitmektedir. KDP’yi bu tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz.

Türk devleti Kürt düşmanlığında öncüdür. Bakurê Kürdistan ve Türkiye’de her gün onlarca Kürt siyasetçi sadece Kürt halkının temel haklarını ve özgürlüğünü savunduğu için tutuklanmaktadır. Ömer Bartan da böyle sudan bahanelerle soykırımcı sömürgeci Türk mahkemeleri tarafından hapis cezasına çarptırılmıştır. KDP’nin bu durumdaki bir siyasetçiyi Türkiye’ye teslim etmesi Türk devletinin Kürtleri tutuklama gerekçelerini onaylamak anlamına gelmektedir.

KDP’nin Türkiye’yle ilişkileri Kürt halkının özgürlük mücadelesine büyük zararlar vermektedir. Bazı savaşçıların kaçması için teşvik edici politikalar yürütürken; böyle kişileri Türkiye’ye teslim ederek Türk devletine destek olan KDP’nin bu tutumları bir Kürt partisinin göstereceği tutum olmamalıdır. KDP’yle hiçbir ilişkisi olmayan birçok PKK üyesi ve savaşçısı tutuklanıp yıllarca zindanda tutulmaktadır. Ancak gerillanın kanına girmiş ya da gerillanın kaldığı noktaları Türk devletine ihbar eden bir ajan tutuklandığında ise KDP bırakılmalarını istemektedir.

KDP’nin bu yaklaşımları Kürt halkı içinde büyük bir tepki yarattığı gibi, Kürt örgütleri arasındaki ilişkileri sabote eden ve zehirleyen bir durum da yaratmaktadır. Özellikle Kürt düşmanlığında öncü ve Kürt soykırımını amaçlayan bir devlete bu tür tutumlarla yardımcı olmak sadece Bakurê Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine değil, Kürdistan’ın 4 parçasındaki halkımızın özgürlük mücadelesine ve kazanımlarına da zarar vermektedir. Bu nedenle KDP bu tür tutumları bırakmalı, hiçbir Kürt siyasetçisini ve devrimcisini soykırımcı sömürgeci Türk devletine teslim etmemelidir.”