Kenanoğlu: Saltanatlar bir kıvılcımla yıkılır!

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, "AKP, halkla buluşmamızı engelliyor çünkü saltanatının küçük bir kıvılcımla yıkılacağından korkuyor" dedi.

ANF'ye açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstiklal Caddesi'nde kongre için bildiri dağıtırken polis ablukasına uğramalarını, iktidarın korkaklığına bağladı.
Halkı kongreye çağırmak ve duyuru yapmak amacıyla yürüyüşe geçtiklerini ifade eden Kenanoğlu, "İstanbul mitingimizle ilgili arkadaşlarımızla bildiri dağıtmaya çıktık. Aslında İstiklal Caddesi'nden yürüyerek oradan afişlerimizi, el ilanlarımızı dağıtarak insanları genel kurula çağırma amaçlı yürüyüşümüz vardı. Ama o gün beklenmedik bir şekilde polis önümüzde durdu. Böyle bir şey beklemiyorduk’’ dedi.

'HALKIN BİZİMLE YÜRÜMESİNİ İSTEMEDİLER'

Kenanoğlu, şunları anlattı:
"Bizimle birlikte kitlenin yürüyemeyeceğini söylediler. Kitleden kasıt da partili arkadaşlarımızdı. Önce 'hiçbir şekilde bunu yapamazsınız' dediler. Ama biz itiraz ettik. Genel kurulumuza, kongreye yasalar gereği çağrı yapılması gerekiyor. Bizi engelleyemezsiniz, diyerek itiraz ettik. Tabii ki halkı gözaltı tehdidiyle uzaklaştırıp bizi de abluka altına alıp kalkanlarla etrafı çevirdiler. Ortaya o ilginç görüntü ortaya çıktı. Önümüzde, sağımızda, solumuzda, arkamızda polisler bizi çevirmiş, biz ortalarında yürüyoruz. Sadece bir kişiye el ilanı verebildim, o da korteje denk düşen bir yerde kestane satan bir seyyar satıcıydı."

'KIVILCIMIN YANGINA DÖNÜŞMESİNDEN KORKUYORLAR'

Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin HDP olduğunu hatırlatan Kenanoğlu, şunları ifade etti:
"Bir partinin kongresine davet etmesinin böyle bir hale dönüşmesi hem Türkiye kamuoyunda hem de dünyada yankı uyandırdı. Tabii esasında rahatsız oldukları şu; HDP milletvekilleri sokağa çıktığında, yürüyüş yaptığında halk etrafında toplanıyor. Bir kitle oluşuyor. Bundan rahatsız olduklarını da daha önce Diyarbakır’da olduğu gibi itiraf ediyorlar. Aslında Türkiye’de bir kıvılcıma dönüşmüş olan gergin atmosferden çekiniyorlar. Türkiye’yi getirdikleri durumun bir kıvılcımla yangın yerine dönüşebilme ihtimalinden korkuyorlar. Saltanatlarının küçük bir kıvılcımla yıkılacağından korkuyorlar. Dolayısıyla onlara muhalefet eden tek siyasi parti olan HDP’nin bu kıvılcımın ateşlenmesinde önemli bir aktör olacağı korkusu var. Bu yüzden de bir taraftan HDP’yi yalnızlaştıracak, kriminalize edecek, terörize edecek, diğer yandan da halkın arasında olmasını engelleyecek çalışmalar yürütüyorlar."

'BÖYLE BASKILAR BİR YERDE PATLAK VERİR'

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Bütün bunlar, aslında iktidarın korkutmak isterken kendisinin daha çok korktuğunun göstergesidir" diyerek, şöyle konuştu:
"Onlar da biliyorlar, ekonomik gidişatın kötülüğünü ve artık insanların ekonomik açıdan evlerine ekmek götüremez vaziyette olduğunu... Bunu önlemek içinde ekonomiyi rahatlatacak politikalar ortaya koymak yerin,  sokağa çıkma ihtimallerini ve bir kıvılcım olma ihtimalini ortadan kaldıracak güvenlik politikaları ve baskı politikaları uygulamaya çalışıyorlar. Fakat bu politikaların bir sonu yok. Bütün dünya tarihi boyunca da biz bunun sonucunu biliyoruz. Bu tür baskılar bir yerde patlak verir ve hiçbir şekilde durdurulamaz. Biz HDP olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Bu siyaset ne Türkiye halklarına ne de Ortadoğu halklarına bir fayda sağlar."