KESK: AKP salgını fırsata çevirdi

KESK, kayyum gaspları ve gözaltılara sert tepki göstererek, "AKP’nin salgın sonrası daha da otoriter bir yönetim anlayışının oturması için süreci fırsata çevirdiğini göstermektedir" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Batman ile Amed'in Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerinin gasp edilmesi ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Koronavirüs vakalarının ülkede giderek arttığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:
"Salgının daha fazla yayılmaması için alınması gereken önlemler dünya örneklerinde de açık iken, iktidar hâlâ işin sağlık ve insani boyutundan çok siyasal hesaplarını ve önceliklerini esas almaktadır. Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerine kayyum atanması, belediye eşbaşkanlarının evleri basılarak gözaltına alınmaları AKP’nin ikinci seçeneğin, yani salgın sonrası daha da otoriter bir yönetim anlayışının oturması için süreci fırsata çevirdiğini göstermektedir."

‘KÖTÜLÜĞÜN EN ÖRGÜTLÜ HALİ!'

Koronavirüs salgınının fırsata çevrilmesinin kötülüğün en örgütlü hali olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Birbirinize 1 metreden fazla yaklaşmayın’ denilen bu ortamda yüzlerce polisi belediye önlerine yığmak, tepki gösteren vatandaşları yaka paça aynı otobüslere doldurmak ise durumun diğer vahim yanını oluşturmaktadır. Kuşkusuz ki, bu nedenden dolayı yaşanacak enfekte vakalarının sorumlusu iktidar olacaktır" denildi.
'DERHAL VAZGEÇİN'
KESK, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"Milyonların evlerine çekilmek zorunda kaldığı böylesi tarihi ve dramatik bir dönemde toplumsal ilişkileri daha fazla tahrip etmeyin. Bir arada yaşama iradesine daha fazla zarar vermeyin. Kamuda hukuksuzca ihraç ettiğiniz bilim insanlarına, sağlık emekçilerine ve daha binlercesine bugün ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortada iken bir başka OHAL uygulaması olan kayyum politikasından derhal vazgeçin.”