KESK: Kaosa sürükleniyoruz; birleşelim!

KESK Eş Genel Başkanı Özgen, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ülkedeki savaş ve kaosu derinleştireceği uyarısında bulundu. Özgen, halkları ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Saray/AKP darbesiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasını ANF'ye değerlendirdi...

Özgen, "Her şeyden önce Meclis bugün, halk iradesine aykırı bir tutum sergiledi. Milyonlarca insanın iradesini tekçi, otoriter, diktatoryal yönetimi pekiştirmek için direkt talimat yoluyla ve hukuksuz şekilde fiili olarak ortadan kaldırmak bu ülkeyi sadece faşizme ve diktatörlüğe götüren durumu ortaya çıkarmıştır. Yani demokratik siyaset kanalları tamamen ortadan kaldırıldı" şeklinde konuştu.

HDP'nin şahsında Meclis'teki bütün ötekiler, ezilenler, halklar, demokrasi güçlerinin Meclis dışına itildiğine dikkati çeken Özgen, şunları ifade etti:

"Bu ülkenin kaosa, savaşa, çatışmaya ve faşizme doğru sürüklenmesi yönünde bir karar alınmış olundu. Bu böyle devam edemez, diye düşünüyorum. Çünkü '94 yılındaki fezlekelerden sonra utananlar, 22 yıl sonra aynı pratiği sergilemişlerdir ve eminim, utanmaya devam edeceklerdir. Ancak bu ülkenin demokrasisi, halkları ve ezilen tüm kesimlerinin ortak yaşamları açısından bir yönelimin, Saray darbesinin bugün Meclis'te tekrar gerçekleştiği ifade edilebilir."

"Fezlekelerin kaldırılması için oy vermiş milletvekilleri, kendi çocuklarına bu tarihsel vebalin hesabını veremeyecekler" diyen Özgen, şunları dile getirdi: "Bugün kişisel, ekonomik kaygılarla tek adam sistemini bu ülkeye reva görenlerin, yarın öbür gün kendi çocukları nezdinde lanetleneceklerini düşünüyorum."

'BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, ortak mücadele çağrısı yaparak, "Bütün demokrasi güçleri, halk güçleri ortak, birleşik bir demokratik mücadeleyle bu faşizme karşı kendi mücadelelerini sürdürmeli ve büyütmeli. Halklar haklılıklarını böylesi mücadeleyle sürdürme olanağını yaratabilirler. Bunun hayata geçmesi için her kesimin çaba göstermesi gerekiyor" dedi.