KESK'liler Ankara'ya yürüyor

4 koldan Ankara’ya yürüyüş başlatılan KESK’lilerin Van kolu Antep’e, Edirne kolu Bursa’ya ulaştı. 

Memur sendikaları ile hükümet arasında yarın başlayacak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesi Ankara’ya dört koldan yürüyüş başlatan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) Van kolu Antep’e, Edirne kolu ise Bursa’ya ulaştı.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in de aralarında olduğu konfederasyon üyelerini Antep’te KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Ersönmez, DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç’ın yanı sıra sendika üyeleri tarafından karşıladı. Karşılamanın ardından Yeşilsu Parkı'na geçen KESK’liler, burada basın açıklaması yaptı. 

'KARANLIK GİDİŞATI DURDURABİLİRİZ'

Gezen, şunları söyledi:
"3 milyon kamu emekçisini ve 2 milyon kamu emeklisinin ailelerini de kattığımızda, toplamda 20 milyonluk önemli bir kitleyi etkileyecek olan toplu sözleşme sürecinin olmasına rağmen, yandaş medya, yetkili yandaş konfederasyonunun ve iktidarın sessizliğinden süreci oldubittiye getirmek istiyor. 

Bizlerin istediğini sadece yüzdelik bir zam oranıyla açıklayan ya da sadece yüzde kaç zam istediğimizi merak eden bir yaklaşımın oldukça dar ve yüzeysel olduğunu belirtmek istiyoruz. Kamu emekçileri ve emeklileri öncelikle bugüne kadar ellerinden alınanları geri istiyor. Bugüne kadar hep ertelenen, fazlası ile hak ettikleri insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek için haklarının garanti altına alınmasını istiyor. Halktan yana bir kamu hizmeti, güvenceli istihdam ve güvenli gelecek, demokratik, adil bir çalışma yaşamı, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve gerçek bir toplu pazarlık hakkı istiyoruz. Biz KESK olarak,  işçisinden,  kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, küçük esnafından çiftçisine kadar emeği ile yaşam mücadelesi verenleri bir bütün olarak görüyoruz.

(...) Bu karanlık gidişatı durdurabiliriz. Emekçilere gelince olanakları hatırlayanlara karşı bütçedeki gelirin emekçilerden, vatandaşlardan alınan vergilerden oluştuğunu hatırlatmak için hangi sendikanın üyesi olursak olalım, hep birlikte haklarımız için omuz omuza verelim.” 

EDİRNE KOLU BURSA'DA

KESK’in Edirne kolu ise Bursa’ya vardı. Bursa Heykel Meydanı’nda basın açıklaması yapan KESK’liler, “Güvenceli iş, güvenli gelecek, İnsanca yaşanacak bir ücret için grevli toplu sözleşme” pankartı açtı. Gittikleri her kentte taleplerini içeren açıklamalar yapan KESK’lilerin Edirne kolu, Eskişehir’e hareket etti.