KESK’liler: Er ya da geç emek kazanacak

KESK İstanbul Şubeler Platformu, ihraçları Beşiktaş Kartal Meydanı’nda protesto etti. Eylemde, saray faşizmine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya gelen KESK İstanbul Şubeler Platformu, ihraçları protesto etti. “KHK’ler gidecek, biz kazanacağız” yazılı pankart ile, “İşimizi geri alacağız”, “Ana dilde eğitim istedik, istiyoruz”, “Barış istedik, istiyoruz”, “Karma eğitim haktır vazgeçmiyoruz” dövizlerinin taşındığı eylemde, sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KHK’ler gidecek, biz kalacağız”, “Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları atıldı. Kamu emekçileri adına açıklama yapan SES Bakırköy Eş Başkanı Mürsel Fırat, bugün AKP-MHP ittifakının tekçi, otoriter, emek karşıtı uygulamalarıyla ülkeyi ve halkları derin bir kaosa sürüklediğini vurguladı.

'AKP, EMEKÇİLERE KÖLE GİBİ DAVRANIYOR'

İktidarın kendi gibi düşünemeyen KESK yönetici ve üyelerini haksızca ve hukuksuzca açığa alıp ihraç ettiğini söyleyen Fırat, “Bütün bu zalim uygulamaların esas sebebi ise tüm emekçi kesimlerin hak ve özgürlüklerini sınırlayan düzenlemelere seyirci kalmayışımızdır. Anayasayla ve yasalarla başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) olmak üzere ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmamız işlerine gelmemektedir” dedi. AKP iktidarının keyfi işten çıkarmalarla insanları ekmekleriyle tehdit ettiğini vurgulayan Fırat, insancıl çalışma koşulları talep eden işçileri suçlu göstermeye çalışan AKP’nin, emekçilere köle gibi davrandığına işaret etti.

CUMARTESİ ANNELERİ'NE SALDIRI KINANDI

AKP’nin baskı ve susturma politikalarının Cumartesi Anneleri'ne karşı da her hafta devam ettiğini hatırlatan Fırat, “KESK’liler olarak, en barışçıl eylem olan Cumartesi oturmalarına yapılan bu faşizan saldırıları kınıyoruz. Er ya da geç emek, laiklik, demokrasi, barış ve kardeşlik kazanacak” diye konuştu.

Fırat son olarak insanca bir yaşamdan yana olan herkesi saray rejiminin faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde buluşmaya çağırdı.