Kiel’de PKK yasağına karşı yürüyüş
Kiel’de PKK yasağına karşı yürüyüş
Kiel’de PKK yasağına karşı yürüyüş
Almanya’nın Kiel kentinde, PKK yasağına karşı yürüyüş düzenlendi. Almanlar ve Kürtlerin ortaklaşa düzenlendiği yürüyüşe bin dolayında kişi katıldı.
Almanya’nın Kiel kentinde 22. yılını geride bırakan PKK yasağına karşı Alman sol kurumları ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin de aralarında olduğu çok sayıda örgüt yürüdü.
Asmus Bremer Platz’ta bir araya gelen kitle bir miting düzenledi. Organizatör kurumlar PKK yasağına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Ortadoğu’da Rojava, Irak, Şengal ve son olarak da Kobanê’de DAİŞ faşizmine karşı sergilenen yüz kırk günlük direnişe dikkat çekildi. Kobanê’yi özgürleştiren Kürdistan özgürlük hareketinin başta Ortadoğu’nun yoksul halklarının ve dünya halklarının dostu, sömürgecilerin, işgalcilerin, gericiliğin düşmanı olduğunu dünyaya gösterdiği vurgulandı.
“PKK hakikattir, hakikat arayışçıları tüm engelleme, baskılara rağmen sonuna kadar bu insanlık hareketine sahip çıkacaklar” mesajı verilen konuşmada, PKK’nin bugün bulunduğu her alanda halklaştığına da dikkat çekildi.
Kürtlerin yıllardır yürüttüğü soluksuz mücadelenin sonucu olarak Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüştüğü de vurgulanan konuşmalarda, Avrupa ve Almanya’da barış ve çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsa, bir an önce PKK üzerindeki yasağı kaldırması gerektiği vurguladı.
Almanya’nın PKK üzerindeki yasakçı, baskıcı yaklaşımının barışa değil, çözümsüzlüğe hizmet ettiği de vurgulanan konuşmalarda, Kürtlerin renklerini, Öcalan posterlerini, PKK bayraklarını yasaklamanın bir hukuk skandalı olduğu ifade edildi. Bu durumun evrensel değerlere ters olduğunu da belirten konuşmacılar, “Kürtler açısından bir anlam ifade etmez. Çünkü PKK tüm Kürtlerin evlerinde ve yüreğindedir” dedi.
Konuşmalardan sonra kitle, Almanca “PKK yasağına son” yazılı pankartın arkasında “PKK halktır, halk burada”, “PKK yasağına son”, “Kobanê direnişine bin selam” sloganı ile merkez istasyonuna yürüyerek eylemini sonlandırdı.
Kiel ırkçılık karşıtı inisiyatif, Kiel Otonom-Antifa Koordinasyonu, NAV-DEM, Gruppen aus der Alten meierei Kiel, Interventionistische linke Kiel(Avanti), Rote Hilfe OG Kiel, MLKP, Kiel Alevi Derneği tarafından organize edilen yürüyüşe bin civarında kişi katıldı.