Kırıkkale Cezaevi'nde tutsaklara yönelik baskılar artıyor

Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan ve Kırıkkale Cezaevi'nde kalan Ayetullah Ay ailesi ile yaptığı görüşmede, grevin sona ermesi için idarenin kendilerine baskı uyguladığını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi için Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemleri 1 Mart'ta tüm cezaevlerine yayıldı. Açlık grevi direnişlerinin ardından cezaevlerindeki baskı ve işkenceler ise daha da arttı. Baskıların had safhada olduğu cezaevlerinden biri de Kırıkkale Cezaevi. Açlık grevinde olan Ayetullah Ay, ailesi aracılığıyla Kırıkkale Cezaevi'nde yaşanan baskıları iletti.

Annesi ve kardeşi aracılığıyla son günlerde baskıların çok daha fazla olduğunu aktaran Ay, açlık grevinde olan arkadaşı ile birlikte hücreye gönderildiklerini belirtti. Gardiyanlar tarafından kıyafetleri yırtılan ve kitapları dağıtılan Ay, cezaevi çalışanlarının hakaretlerine uğradıklarını kaydetti. Ay cezaevi yönetiminin açlık grevini bırakmaları için baskıları daha da arttırdığını iletti.

Görüşe giden aile de cezaevi çalışanlarının hakaret ve zulmüne maruz kaldığını belirtti. Arama sırasında cezaevi çalışanlarının kötü muamelesine uğrayan Ay ailesi, duruma itiraz edince çalışanların kendilerine, "Sesinizi çıkarmayın, Adalet Bakanlığı'nın emri böyle" dediklerini söyledi. Cezaevlerindeki tutsakların yaşadıkları baskılara dikkat çeken aile kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.