Kobanê Davası'nın 3. duruşması başladı

Kobanê Davası'nın 3 duruşmasının 6. oturumu başladı.

24’ü tutsak108 kişi hakkında açılan Kabonê Davası’nın üçüncü duruşmasının 6. oturumu, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Sincan Cezaevi Kampüsü Salonu'nda görülen duruşmaya, HDP milletvekillerinin yanı sıra parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP'nin rehin tutulan eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi'nin Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Zeynep Ölbeci, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Geçen duruşma tahliye edilen HDP eski MYK üyeleri Can Memiş, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal da İstanbul’dan SEGBİS ile bağlandı. 

Tutuklu yargılanan, HDP eski Milletvekili Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk ile tutuksuz yargılanan İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Gülfer Akkaya ve Altan Tan ve mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Görevi gasp edilen Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmadan vareste tutulduğu için katılmadı.

REHİN TUTULAN SİYASETÇİLER DURUŞMA SALONUNDA

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kürt siyasetçi Ayla Akat Ata, HDP eski Sözcüsü Günay Kubilay, HDP Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Ali Ürküt, eski milletvekili Emine Beyza Üstün, İbrahim Binici, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, HDP yeni dönem MYK üyesi Alp Altınörs, Meryem Adıbelli, HDP eski saymanı Zeki Çelik, HDP eski MYK üyeleri Pervin Oduncu, Ayşe Yağcı, Bircan Yorulmaz, Bülent Parmaksız, İsmail Şengül, Dilek Yağlı ve Sibel Akdeniz ile yazar Nezir Çakan duruşma salonunda bulundu.

Duruşmada tutuklu yargılanan Nezir Çakan savunma yaptı. Tanık ifadelerinin asılsız olduğunu ifade eden Çakan, tahliye talebinde bulundu. Çakan’ın avukatı Şeyhmus Bayhan da tanık ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkati çekti.

Duruşma, rehin tutulan siyasetçilerin savunmalarıyla devam ediyor.