Kobanê Davası tanığı 15 gün TEM’de tutulmuş!

Kobanê Davası’nın açılmasının temelini oluşturan tanık Kerem Gökalp’in 15 gün TEM’de tutulduğuna dair dava dosyasına giren belge ortaya çıktı.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eşbaşkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 108 isim hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü.

Kobanê Davası ve HDP Kapatma Davası’nı temelini oluşturan tanıklardan Kerem Gökalp’in beyanlarıyla ilgili skandal bir gelişme ortaya çıktı.

Dava dosyasına giren belgeye göre, cezaevinde tutuklu bulunan Gökalp, 24 Aralık 2019 tarihinde beyanlarda bulunmak için dilekçeyle başvuruda bulundu. Gökalp’ın verdiği dilekçe hemen işleme konularak, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kendisiyle ilgili “idari gözetim” kararı alındı. Karardan bir gün sonra da 25 Aralık 2019 tarihinde Gökalp bulunduğu Sincan 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden alınarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

15 GÜN TEM’DE TUTULDU

Teslim olup tutuklandıktan sonra ilk beyanlarında Kobanê eylemleriyle ilgili tek bir beyanda bulunmayan Gökalp, “idari gözetim” kararı gereği götürüldüğü TEM Şubesi’nde 15 gün boyunca tutuldu.

Gökalp’ın emniyette tutulduğu sürede verdiği beyanlar ise daha sonra hazırlanan Kobanê Davası’nın iddianamesine temel teşkil edecek şekilde dosyaya konuldu. Emniyetteki ifadelerinin ardından 8 Ocak 2020’de cezaevine geri götürüldü.

KİMLER TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ?

Gökalp’ın bu şekilde alınan ifadesi nedeniyle avukatlar duruşmada, Gökalp’in daha önce vermiş olduğu ifadelerinin dosyaya konulmasını talep etti. Aynı şekilde Gökalp’ın dilekçe ile başvurusunda önce kim ya da kimler tarafından ziyaret edildiğinin de cezaevinden sorulması talebini dile getirdi.