Köse: İktidar fırsatçılık peşinde, felaket kapıda!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, iktidarın fırsatçılık yaptığını belirtti, "Türkiye, İtalya ve İspanya olma hatta daha beteriyle karşılaşma yolunda" dedi.

 

HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "İktidar ve sermaye fırsatçılıktan vazgeçerek işçiler için derhal gerekli tedbirleri almalıdır" dedi.

'TÜRKİYE EN BETERİYLE KARŞILAŞACAK'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Türkiye’de rejim ve iktidar hem yaşanan bir dizi ihlalin sorumlusudur hem de salgına karşı olumlu dünya deneyimlerini dikkate alan belirgin bir stratejiden yoksundur. Hatta adı konmamış bir biçimde İngiltere’de Boris Johnson’un sonrasında geri çark edilen 'sürü bağışıklığı' stratejisine yatmış gözükmektedir. İktidar 'Herkes kendi OHAL’ini uygulasın' yaklaşımıyla sorumluluğu halka ve bireylere yüklemektedir.
Çok açıktır ki Türkiye, İtalya ve İspanya olma hatta daha beteriyle karşılaşma yolundadır.
Gidişat böyle devam ederse felaket kapıdadır.

'ACİL ÖNLEMLER'

Üretime toptan ara verilene kadar;
İnşaat işçileri için acil olarak aşağıdaki önlemler alınmalıdır.
• Virüs testi pozitif çıkan ve aynı şantiyede çalışan işçiler için çalıştığı ilde ‘karantina merkezleri’ oluşturulmalı ve 14 gün süresi uygulanmalıdır.
• Karantina süresi doldurulduktan sonra, illere giriş çıkış yasağı göz önüne alınarak, evlerine götürülmeleri için kamu tarafından gerekli izinler alınmalı ve tahliyeleri gerçekleştirilmelidir.
• İşçilerin işten çıkarılmalar yasaklanarak, ücretli izne ayrılmaları sağlanmalıdır.
• Sağlık, gıda, hijyen, lojistik gibi zorunlu sektörler dışında kalan bütün sektörlerde üretime derhal ara verilmelidir.
Bu tedbirler; salgının ve yayılma hızının dizginlenmesinde somut ve belirgin bir mesafe kat edilene kadar sürdürülmelidir."