KONGRA GEL’den Ramazan Bayramı’nda birliği güçlendirme çağrısı
KONGRA GEL: Ramazan Bayramı büyük bir fırsattır. Unutulmamalı ki yaşadığımız zorluklar, toplum olarak daha çok kenetlenmemizi ve birliğimizi güçlendirmemizi dayatmaktadır.
KONGRA GEL: Ramazan Bayramı büyük bir fırsattır. Unutulmamalı ki yaşadığımız zorluklar, toplum olarak daha çok kenetlenmemizi ve birliğimizi güçlendirmemizi dayatmaktadır.
Ramazan Bayramı’na ilişkin yazılı bir açıklama yapan KONGRA GEL Eşbaşkanlığı “Kürdistan’ın tüm parçalarında ve ülke dışında yaşayan halkımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, zor koşullar altında bayramı karşılayan mazlum halkımızın toplumsal dayanışmasına ve ulusal birliğine vesile olmasını diliyoruz” dedi.
Kürdistan halkının, faşist Türk devletinin dayattığı topyekün kirli savaş koşullarında Ramazan Bayramını karşıladığını kaydeden KONGRA GEL şunları belirtti: “Sahte dinci Erdoğan hükümeti, şehitlerimizin mezarlıkları gibi kutsallarımız başta olmak üzere maddi ve manevi değerlerimizi yok etmek için vahşice yurtsever halkımıza saldırıyor. Sahte dinci Erdoğan hükümeti ve Türk devletinin planları; Önder Apo’ya ağır tecrit uygulayarak, Kürt şehirlerini, köylerini, ormanlarını yakıp yıkmak suretiyle yaşam ve barınma imkanlarını ortadan kaldırarak, insanlarımızı başka yerlere göçertmeye zorlayan politikalar ile halkımızın direnişini kırmayı ve teslim almayı hedefliyor.
Ancak, yurtsever halkımız bulunduğu her alanda yürüttüğü destansı direnişi ile zorla boşaltılan evlerine geri dönüş konusundaki ısrarları ile Türk devletinin planlarını şimdiden boşa çıkarmıştır.”
Kaybedenin Erdoğan hükümeti ve devletin yüz yıllık inkar ve imha politikaları olduğunu söyleyen KONGRA GEL, “Kaybettiğini gören devlet daha da vahşileşmekte ve daha fazla saldırmaktadır. Halkımız ve kamuoyu şunu bilmeli ki, devlet çetelerinin yaptığı bu vahşi saldırılar, devletin ne kadar çaresiz olduğunu açıkça gösteriyor. Devlet son bir gayretle hakimiyetini sağlamaya çalışıyor, ancak ne yapsa nafiledir. Kürdistan ve Türkiye halklarının demokrasi ve özgürlük cephesi faşizmi yenecek ve yapılan katliamların hesabını bir bir soracaktır.
İçinde bulunduğumuz bu zorlu sürecin, halkımızın birbirine sahip çıkması ve dayanışmasını güçlendirmesi açısından çok önemlidir” dedi.
“Ramazan Bayramı büyük bir fırsattır. Unutulmamalı ki yaşadığımız zorluklar, toplum olarak daha çok kenetlenmemizi ve birliğimizi güçlendirmemizi dayatmaktadır. Evi olmayan, barınacak yeri olmayan, bayramı kutlayacak imkanı olmayan insanlarımıza sahip çıkmalıyız” diyen KONGRA GEL Eşbaşkanlığı, yürüttüğü politikalar ile Kürt halkını kendisine muhtaç ederek, teslim almak isteyen faşist Erdoğan hükümetine fırsat verilmemesi gerektiğini de kaydetti.
Kürt halkını onlara muhtaç etmemek gerektiğine, toplumsal dayanışma ile Kürt halkının maddi ve manevi olarak sahiplenilmesinin öneminin altını çizen KONGRA GEL, “Kürdistanlıların Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Sömürgeci zalimlere ve DAİŞ barbarlarına karşı mazlum halklarımızın manevi gücü olan şehitlerimizi bu Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz. Halkımız bayramda şehitliklerini ve şehitlerini öncelikle ziyaret etmeli, devletin saldırılarına maruz kalan şehitliklere ve evlatlarına sahip çıkmalıdır.
Bakur, Başur, Rojava, Rojhilat, Kürdistan’ın her dört parçasında ve yurt dışında yaşayan halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın zalimlere karşı direnen mazlum halkımızın toplumsal ve ulusal birliğine vesile olmasını diliyoruz” dedi.