Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

Kongra-Gel’den Rojava direnişine destek

Kongra-Gel’den Rojava direnişine destek

Kongra-Gel Başkanlığı, Batı Kürdistan Kürt Yüksek Konseyi (KYK) üyesi İsa Huso’nun bombalı bir saldırı sonucu katledilmesini şiddetle kınayarak, Rojava devrimine olan desteklerini daha da güçlendireceklerini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Kongra-Gel, “Biz başta şehit İsa Huso’nun ailesi olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı diliyor ve onun şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz” dedi.

Kürt halkının direnişi ve YPG’nin savunma gücü karşısında yenilen El Kaide’ye bağlı çetelerin “alçakça” bir saldırısı sonucu Kürt siyasetçi İsa Huso’nın 30 Temmuz günü Qamişlo’da hayatını kaybettiğini hatırlatan Kongra-Gel, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı Kürt halkının iradesi ve halkların kardeşliğine yöneliktir” diye ekledi.

Tüm parçalardaki Kürtleri Batı Kürdistan devrimine destek vermeye, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağıran Kongra-Gel, “Tüm saldırgan güçler bilmeli ki, hiçbir güç Kürtleri direniş ve özgürlük mücadelesi yolundan çıkaramaz. Biz Kongra-Gel olarak Batı Kürdistan halkının haklı direnişine desteğimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.