Köylülerin su sorununa dikkat çeken HDP'li eşbaşkana soruşturma

Kozluk’un köylerinde su kesintisiyle yaşanan sorunlara dikkat çeken HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu hakkında soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu hakkında, DİCLE EPSAŞ’ın su sağlayan dinamoların enerjilerini kesmesinin ardından Kozluk ilçesinin birçok köyünde 16 gündür devam eden su sorununu katıldığı bir televizyon programında anlattığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, 4 Temmuz’daki programda “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama” iddiasıyla açılan soruşturma nedeniyle Kulpu,  telefon ile aranarak İl Emniyet Müdürlüğüne ifadeye çağrıldı.

'İNSANLAR HASTALANDI'

Batman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren Kulpu, hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Köylülerin sorunların dinledikten sonra televizyon programına bağlandığını ifade eden Kulpu, “Televizyona bağlandığımızda halkın bize ilettiklerini söyledik. Yaz günü binlerce köylünün nasıl bir yudum suya muhtaç bırakıldıklarını, insanların hastalanmaya başladığını aktardık. DEDAŞ’ın yarattığı mağduriyeti gözler önüne serdik. Ancak bunu nasıl yapmışlarsa kin ve tahrik diye ele alıp soruşturma başlattılar” ifadelerini kullandı.

Kulpu, "Bu köylerde imkan bulamayan köylüler ya saatlerce bidonlarıyla yollarda araç bekliyor ya da 40 dereceyi bulan sıcaklıkta yürüyerek gittikleri kanaldan doldurdukları bidonları omuzlarında taşıyor. Birçoğu bu bekleme sırasında da rahatsızlanıyor. Güneş çarpması da yaşanıyor” diye konuştu.