Kürdistan Özgürlük Gerillası karadan ve havadan işgalcilere darbe vuruyor

Kürdistan Özgürlük Gerillası “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında karadan ve havadan işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Kürdistan Özgürlük Gerillası “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi temelinde, Amed’den Zap’a, Metina’dan Avaşin’e kadar tarihi bir direniş destanı yazmaya ve hem havadan hem de karadan her yerde işgalci Türk devletine ağır darbeler vurmaya devam etmektedir.

Toplamda en az 12 işgalcinin cezalandırıldığı, 9 işgalcinin de yaralandığının tespit edildiği bu eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

9 Ocak 2021 günü işgalci Türk devleti Amed eyaletine bağlı Şehit Kendal alanında geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır. Operasyona çıkan bir işgalci grubu, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak takip edilmiştir. Bir süre takip edilen bu işgalci grubu, güçlerimiz tarafından hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu vuruşlar sonrasında 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrasında işgalciler alana helikopterler ile indirmeler yaparak operasyonu genişletmiştir. Bu operasyon 10 gün boyunca devam etmiş, ancak 19 Ocak 2021 günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

14 Nisan günü işgalci Türk devleti Amed eyaletine bağlı Şehit Kendal alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında temas yaşanmış, daha sonra yoğun çatışmaya dönüşmüştür. Bu çatışma 40 dakika boyunca sürmüştür. Mahir Farqîn yoldaşımız burada kahramanca bir şekilde düşman ile son mermisine kadar çatışarak şehadete ulaşmıştır. Dara Bagok yoldaşımız da yaralı halde düşmana esir düşmüştür. İşgalci Türk ordusu bu çatışmalarda 1 ölüsünün ve 4 yaralısının olduğunu açıklamıştır. Ancak bu çatışmalarda daha fazla sayıda işgalci cezalandırılıp yaralanmış, fakat sayısı netleştirilememiştir. 17 Nisan gününe kadar devam eden bu operasyon geri çekilmiştir.

Şehadete ulaşan Mahir Farqîn yoldaşımızın kimlik bilgileri netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz 2 Mayıs günü saat 18:30’da Metina bölgesine bağlı Zendura tepesinde konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirmiştir. Hedeflenen işgalciler havadan isabetle vurulmuş ve eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir.

TÜNELLERE GİRMEK İSTEYEN İŞGALCİLER PÜSKÜRTÜLDÜ

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi kapsamında;

2 Mayıs günü saat 18:00’da işgalciler gaz bombaları kullanarak Metina bölgesine bağlı Zendura tepesindeki savaş tünellerine girmek istemiştir. Güçlerimiz kahramanca karşılık vererek işgalcileri püskürtmüş ve geri çekilmek zorunda bırakmıştır.

8 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Cenga Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında;

2 Mayıs günü saat 07:30’da Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanındaki Şehit Dilgeş tepesine konumlanan işgalcilere dönük başarılı bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada işgalcilerin konumlandığı 2 mevzi hedeflenerek eşzamanlı bir şekilde vurulmuştur. Net olarak; 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrasında işgalciler alanı ağır silahlarla bombalamıştır.

2 Mayıs günü saat 11:30’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Dilgeş tepesine konumlanan işgalcilere yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu sızma eylemi daha sonra çatışmaya dönüşmüştür. Düşman mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu tepede yoğun çatışmalar yaşanmış, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

2 Mayıs günü saat 13:00’da Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanına doğru ilerlemek isteyen güçlere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. Hedeflenerek vurulan işgalcilerden 1’inin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Aynı saatlerde bir araya gelen bir grup işgalci sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuş, burada 4 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Bu eylemde; toplamda 5 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci de yaralanmıştır.

ÇARESİZ KALAN İŞGALCİLER BOMBARDIMAN VE KİMYASALLARDAN MEDET UMUYOR

Güçlerimizin direnişi ve savaş performansı karşısında sonuç alamayan işgalciler Avaşin, Metina ve Zap alanlarını savaş uçakları ve helikopterler ile bombalamıştır. Savaş tünelleri karşısında çaresiz kalan işgalciler bombardımanların yanı sıra kimyasal bombaları ile de savaş tünellerini bombalamaktadır.

Yapılan bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

2 Mayıs günü 10:00 – 11:00 saatleri arasında işgalciler Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar alanındaki savaş mevzilerine karşı kimyasal bombalar kullanmıştır.

2 Mayıs günü saat 00:00’da Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê alanı savaş uçakları ile 2 kez bombalanmıştır.

2 Mayıs günü 21:40 – 22:30 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanına helikopterler ile işgalciler indirilmiştir.

2 Mayıs günü 23:00 – 00:00 ve 03:00 – 04:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı zamanda Qela Bêdewê alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

3 Mayıs günü saat 08:40’ta Zap bölgesine bağlı Qela Bêdewê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

2 Mayıs günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Derarê, Kêste ve Zendura alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Aynı gün Derarê alanı savaş uçakları tarafından 4 kez bombalanmıştır.

3 Mayıs günü saat 04:10’da Metina bölgesine bağlı Zendura tepesi savaş uçakları tarafından 3 kez bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”