Kürt heyet İspanyol milletvekili ile görüştü

Kürt heyet İspanyol milletvekili ile görüştü

İspanya’da Kürt halkı ve Rojava ile dayanışma Komitesi, Sol Birlik Milletvekili Joan Josef Nueti Pujols ile bir görüşme gerçekleştirerek, PKK’nin ‘terör örgütleri’ listesinden çıkarılması talebi ile bir dosya sundu.

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Kürt halkı ve Rojava ile Dayanışma Komitesi’nden Dr. Mustafa, Fernando Fernando, Zeki Batur ve Mazlum Heval’den oluşan heyet, Sol Birlik Partisi milletvekili Joan Josef Nueti Pujols ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terör örgütleri’ listesinden çıkarılması talebi ile hazırlanan üç dosya sunuldu. Heyeti dinleyen Pujols, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutukluluk süresi ve çözüm süreci ile Kobanê başta olmak üzere Rojava’daki gelişmeler hakkında sorular sordu. Heyet üyeleri de milletvekilini bilgilendirdi.

PKK’nin AB’nin ‘terör örgütleri’ listesinden çıkarılması için İspanyol milletvekillerinin bir çalışma başlatması gerektiğini ifade etti.

Kobanê’deki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapan Dr. Mustafa, şu anda Kobanê’nin yeniden inşa sürecine gerildiğine dikkat çekerek, “Bütün Avrupalıların yardım etmesi gerekiyor” dedi. Koridor açılması için Türk devletine baskı yapılması gerektiğini vurguladı.

Zeki Batur ise, Avrupa’da yaşayan Kürt siyasetçilerin özgür siyaset yapması için PKK yasağının kaldırılmasının şart olduğunu dile getirdi.

Heyet üyesi Mazlum Heval ise, uluslararası komplo ve 16 yıllık tecride karşı Öcalan’ın barış sürecini inşa etmeye çalıştığını belirtti.

Milletvekili Pujols ise, FARC’ın terör örgütleri listesinden çıkması için yaptıkları çalışmanın aynısını PKK içinde yapabileceklerini dile getirdi. Parlamentoda 25 sandalyeye sahip Sol Birlik Partisi’nin önümüzdeki günlerde soru önergeleri vereceğini de belirtti.