Kürt siyasetçi ve temsilcilerden Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

Kürt siyasetçi ve kurum temsilcileri, 12 Kasım'daki Düsseldorf yürüyüşüne katılım çağrısında bulunarak "ulusal ruhla yaşamı durduralım, gerillaya sahip çıkalım" dedi.

Kürt siyasetçi ve kurum temsilcileri, 12 Kasım'daki Düsseldorf yürüyüşüne ilişkin ANF'ye konuştu.

Siyasetçi ve kurum temsilcileri şu değerlendirmeleri yaptı:

KARTAL: KİMYASAL SİLAH KULLANIMINA KARŞI SESSİZLİK KIRILMALIDIR!


KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal: “Türk devletinin kimyasal savaşına karşı Kürt halkının yurtdışındaki kurumları 12 Kasım günü ulusal grev günü olarak ilan ettiler. 12 Kasım gününde iş güç herşey durdurulmalıdır. Biz o gün Türk devletinin kimyasal silah kullanımına ve buna karşı sessizliği protesto etmek için 12 Kasım gününde heybetli bir mitingde toplanacağız. Halkımıza çağrımız şudur: Kimyasal silah kullanımına karşı essizlik kırılmalıdır! Halkımız sesini birleştirmelidir! Çocuklarımızı korumak için, özgürlük gerillasını korumak için, onların sesi olmak için Düsseldorf’ta toplanalım!”

SEVER: GÜN ONUR GÜNÜDÜR!


KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever: “Almanya’daki Kürt demokratik toplumu adına Almanya’da yaşayan tüm Kürdistanlılara çağrımız var: 12 Kasım’da Düsseldorf’ta buluşalım. Kürt halkına karşı son 6 aydır kimyasal silah kullanılıyor. Özgürlük savaşçılarına nefes olmak için, Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlamak için tüm kurumlarımız bu yürüyüşte yerini almalıdır. Gün onur günüdür! Gün özgürlük mücadelesini sahiplenme günüdür! Gün Rêber Apo’yu sahiplenme günüdür!”

SERBİLİND: İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ AMACINA ULAŞAMADIĞINDA KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR


Partiya İslamiya Kurdistan Genel Sekreteri Hikmet Serbilind: “Bilindiği üzere Türk devleti tarihten günümüze değin Kürt halkına karşı soykırım savaşı yürütüyor. Tıkandıklarında, Kürdistan özgürlük savaşçılarını yenemediklerinde ne kadar ağır silah varsa veya kimyasal silah Kürt halkına karşı kullanıyorlar. Bilindiği üzere de Nisan ayından bugüne kadar kirli bir savaş ve tüm imkanlarıyla Türk devleti gerillaya karşı Başur Kurdistan’da ve Rojava Kürdistan’da Kürt halkına karşı savaş yürütüyor. O savaşçılara karşı amacına ulaşamadığından Kürt halkına ve Kürdistan savaşçılarına özellikle de gerillaya karşı kimyasal silah kullanmaya başvurdu. Bilindiği gibi bunların tarihinde Kürtlere karşı Kürtlerin soykırımdan geçirilmesi gibi herşey onlar için mübahtır. Biz Kürtlerin omuzlarında farzdır ki Kürt halkı olarak özellikle kimyasal silah kullanmasına karşı ulusal bir ruhla işgalci Türk devletine özellikle AKP-MHP iktidarına karşı durmalıyız. Yapabileceğimiz şey bulunduğumuz her yerde dağlarda bulunan bu savaşçıların yanında olduğumuzu belirtmeliyiz. Dünyayı da Türk devletinin Kürdistan savaşçılarına karşı kimyasal silah kullandığını bildirmeliyiz. Uluslararası hukuka göre bu silahlar yasaktır ancak malesef dünya Türk devletinin yaptıklarına gözünü kapatıyor. Eğer ki bu kimyasal silahlar başka bir ulusa karşı kullanılsaydı kanaatimce dünya sessiz olmayacaktı. Ancak biz Kürtler Avrupa’da gücümüzü birleştirebilirsek, tek sesle sesimizi diğer uluslarara duyurabilirsek, dünya devletlerine ulaştırabilirsek; Türk devleti Kürtlere karşı kirli savaş yürüttüğünü, kimyasal silah kullandığını, zehirli gazlar kullandığını, bunun için de başta her Kürt bireyi, örgütü olarak üzerimize farzdır ki tüm eylemlere katılmalı ve dünayaya sesimizi duyurmalıyız. Eğer sessiz kalırsak üzerimizde ağır bir mesuluyet vardır. Aksi takdirde gelecekte bunun hesabını veremeyiz. Ben Partiya İslamiya Kurdistan adına tüm kürt halkına çağrı yapıyorum: Ulusal ruhla Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasına karşı tek sesle dünyaya sesimizi duyurmalıyız.”

TURHALLI: DÜSSELDORF YÜRÜYÜŞÜNE KATILIN DİNİ, ULUSAL VE İNSANİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN


CİK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı: “Saygıdeğer kahraman halkımız! Görüyorsunuz ki işgalci devlet bizim üzerimizde soykırım uygulamak istiyor. Rojava, Bakur, Başur halkımızı katlediyor. Ferdi silahlarıyla direnen çocuklarımıza dünyada kullanılması yasak olan kimyasal silahlarla yok etmek istiyorlar. Bu vahşettir! İslam dinine inananlar, yurtsever halkımız ve kendisine insanım diyenler buna karşı tepki gösterlidir! Sorumluluğunu, görevini yerine getirmelidir. Buyrun gelin Düsseldorf yürüyüşüne katılın dini, ulusal ve insani görevinizi yerine getirin. Sizi bekliyoruz.”

ORAK: ORTADOĞU’NUN, KÜRT HALKININ VE EMEKÇİLERİN UMUDU OLAN GERİLLAYI SAVUNMAK İÇİN


 AvEG-KON Konsey üyesi  Hülya Orak: “Faşist Türk devletinin soykırımcı politikalarına ve işlediği savaş suçlarına karşı Ortadoğu’nun, Kürt halkının ve emekçilerin umudu olan gerillayı savunmak için AvEG-KON olarak 12 Kasım Cumartesi günü Düsseldorf’ta yapılacak eyleme tüm ilerici, yurtsever ve duyarlı halkımızı davet ediyoruz.”

ŞAKİR: SERÊKANIYÊ’Yİ UNUTMADIK! EFRİN’İ UNUTMADIK! ÊDİ BESE DİYELİM


PYD Avrupa Temsilciliğinden Xebat Şakir: “Onurlu Kurdistanlılar, değerli Rojavalılar! Türk devletinin tarihi katliamlarda görülüyor. Kürt halkına karşı yüzlerce katliam gerçekleştirdiler. Halkımıza karşı kimyasal silah kullanmışlar. Serêkaniyê’yi unutmadık! Efrin’i unutmadık! En son olarak da onlarca defa Kürdistan dağlarında dünyanın tamamının karşı olduğu kimyasal silahları kullandı. Gelin hep birlikte işgalci Türk devletine “Artık Yeter” diyelim. 12 Kasım Cumartesi günü Düsseldorf kentinde onur yürüyüşünde yerimizi alalım. Ve Türk devletine artık yeter diyelim.”

NEBEZ ABDULLAH: ULUSAL DURUŞ GÖSTERMELİYİZ


Başurlu sanatçı Nebez Abdullah: “Değerli Kurdistanlılar, adım Nebez Abdullah, Başur Kurdistanlıyım. Sizlere bir çağrım olacak 12 Kasım’da Düsseldorf kentinde düzenlenecek yürüyüş çok önemlidir. Bu nedenle faşist Türk rejimi Kürt halkına karşı kullanı kimyasal silahların ve yasaklanmış tüm silahların kullanımına kullanmasına ilişkin ulusal duruş göstermeliyiz. Düşmanın gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmayalım.”

DEMİR: ZULME KARŞI HAYKIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ

ADHK Dönem Temsilcisi Yusuf Demir: “Faşist Türk devleti Anadolu’da kendisine karşı muhalif olan en ufak bir sese tahammül edemediği gibi Kürt ulusal demokratik mücadelesine karşı da en kirli yöntemleri, en kirli silahları, kimyasal silahları kullanarak soykırımı gerçekleştirmek istemektedir. Zulmün her türünü deyene Türk devletinin bu uygulamalarına karşu sessiz kalmak mümkün değil, doğru değil, insani değil. Dolayısıyla sesimizi çıkartmak, ona karşı olduğumuzu haykırmak, onları onaylamadığımızı, bu kirli savaşı onaylamadığımızı haykırmak insani görevimiz olduğu gibi devrimci, demokrat olmanın da bir sorumluluğudur. Bu sorumluluk bilinciyle biz Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu olarak tüm insanlıktan yana, zulme karşı olan, kirli savaşlara karşı olan, emperyalizme karşı olan bütün insanları, bütün halkımızı 12 Kasım 2022 tarihinde Düsseldorf’ta yapılacak olan mitinge katılmaya, gücünü buraya katmaya ve zulme karşı haykırmaya çağırıyoruz.”